2016. április 29., péntek

A legklasszabb menütervező/ DIY/Csináld magad

   
      Ennél jópofább dolgot ami egy háziaasszonynak kellene, még nem láttam. A pinterest-en bukkantam rá az ötletre, és alig vártam másnap nekifoghassak,
    Az ötlet az, hogy összeírod az összes ételt, amit főzni szoktál, majd egy kis dobozkába beleteszed, és melléje feltűzheted a hét minden napjára mit szeretnél főzni. Nemcsak megkönnyíti az agyalást, hogy mit is lehetne főzni, hiszen gyorsan átfutod, így egyből rengeteg ötletet kapsz, hanem a férj és a gyerekek is válogathatnak, ha valamit megkívánnak, csak feltűzik rá, és anyuka máris kapkodhat a feje után..:P

Mire van szükséged?










  • 1 képkeretre kb.30x20 cm - Én a bolhapiacon vettem kevés apróért.
  • 1 szép mintás papírra, vagy készíthetsz te is
  • vastagabb színes papírokra
  • 1 karton papírra a dobozok elkészítéséhez
  • papírragasztó és pillanatragasztó
  • kis ruhacsipeszek, amelyeket papírboltokban lehet kapni
  • kevés kézimunka

Hogyan fogj neki?

  1. A képkeret üvegét(ha van) tedd félre, arra nem lesz szükségünk.
  2. A mintás, rajzolt papírt helyezd bele.
  3. A fogások összeírásánál számtalan ötletet vethetsz be, például minden kategóriát más színű papírra nyomtatsz, hogy könnyebb legyen tájékozódni, pl: húsételek, egytálételek, vegi, levesek, tésztafélék stb. Én most egyszerűbbre fogtam, sötétszínű papíron vannak a húsos ételek, bézs/fehér papíron a húsmentes ételek + levesek.
  4. A recepteker összeírhatod kézzel is, ez esetben vonalzó segítségével rajzolj két oszlopos táblázatot, írd bele a fogások nevét, majd vágd ki a négyzeteket.
  5. Számítógéppel World-ban készítsd el a táblázatot, írd be a fogások nevét, nyomtasd ki, majd vágd össze.
  6. A dobozokhoz egy darab karton papírból vágj ki akkorát amekorra dobozra szükséged van, hajtogasd be a következők szerint,majd egy keskeny sávot vágj ki az oldalakhoz, majd ragaszd össze a két formát.






  7. A dobozokat ragasztóval rögzítsd a keretbe. Az alsó dobozba teszed azokat a fogásokat amiket már elkészítettél, hogy ne ismétlődjenek gyakran az ebédek..:)
  8. A ruhacsipeszeket pillanatragasztóval ragaszd föl a keret szélére, úgyhogy a végük lelógjon.
Kész is vagy!!! Hát nem édi?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése