2017. december 3., vasárnap

Karácsonyi kihívás/ 6.-7.hét

       


       Közeledünk lassan a kihívás végéhez, és szándékaim szerint -igazából amiért létrehoztam ezt a kihívást- egyre jobban lenyugszunk mi is, hiszen a legjavát már a hátunk mögött tudjuk. Itt az idő, hogy megnyissuk a lelkünket az igazi karácsony szellemének, és erre most érkezett el az idő, az Advent kezdetével. Ha te is végigcsináltad velünk a kihívást, akkor már túl vagy a rohanásokon(igazából nem is volt rohanás), a sok gondolkodáson és tervezésen, talán már a takarításon is, azokon a dolgokon amelyekbe a legtöbb energiánkat fektetjük. Olyan dolgok, amiket így is úgy is le kell tudnunk, nekünk, háziasszonyoknak, csak a hogyan a nem mindegy. Idegesen, szétcsúszva, kapkodva csináljuk meg, vagy úgy, hogy örömünket leljük benne?!


      Itt az idő, hogy örüljünk a hónak, örüljünk a fényeknek a lakásban, örüljünk a meghittségnek ami körüllengi a Karácsonyt, örüljünk a gyerekeink boldogságának, hiszen a Mikulás is itt van már....Örüljünk, hogy együtt lehetünk, örüljünk mindannak, amit mi asszonyok megteszünk a családunkért, a tiszta lakásunkért, a harmóniáért, azért, hogy egyben tartjuk a dolgokat, még akkor is ha nehéz....Szóljon ez az Adventi időszak arról, amiről szólnia kellene, a családunkról, a szeretetről, a kedvességről, figyeljünk egymásra, a gyerekeinkre, a társunkra, az emberekre...Hallgassunk karácsonyi dalokat, énekeljünk, játszódjunk, nevessünk...olyan gyorsan elillan ez három hét, hogy észre se vesszük, és már a tavaszi nagytakarításon fogunk gondolkodni....:)
     Pontosan ezért, jobb lenne ha ezen a héten már minden jövés-menést letudnánk, bár nem sok maradt hátra, de azt csináljuk meg,  hogy aztán a következő héten már csak a sütiket díszítgethessük. Ezek mind olyan dolgok, amit nem tudom ki, hogyan csinál, ezért úgy döntöttem, ide leírom a tennivalókat a következő két hétre, és mindenki maga dönti el, mikor csinálja meg, a lényeg, hogy december 17.-ig meglegyenek. DE, hogy véleltenül se csússzunk el a végére, a következő hét vasárnapjáig(dec.10) legalább 2 dolgot ki kell pipálnod. December 17.-ig pedig az összeset, ami releváns rád.

 
 Na lássuk a feladatokat: - December 4-17-1. Képeslapok, csomagok kiküldése
2. Ajándékok becsomagolása (várom a fotókat)
3. Sütemények sütése/ Aprósütik, lefagyasztani valók, stb. (várom a fotókat)


4. Bevásárlás: édességek, italok, nem romlandó ételek az Ünnepekre.
5. Játékok szortírozása a nagy ajándék dömping előtt, hogy ne legyen aztán túl sok egyszerre.
6. Hűtő, kamra rendszerezése a nagy sütés-főzés előtt.
7. Vendégek fogadását megtervezni (ha lesznek).

    Időközben még teszek közzé, ezekhez a feladatokhoz kapcsolodó bejegyzéseket is. Nagyon szép Adventi időszakot kívánok mindenkinek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése