2018. november 18., vasárnap

Karácsonyi kihívás 4.hét

 

        Már 3 hetet magunk mögött tudunk.Terveztünk, felállítottunk egy költségkeretet, kigondoltuk/megvettük már az ajándékokat, képeslapokat írtunk. Háziasszony létünkre még EGY nagyon fontos dolog maradt, amit meg kell terveznünk. És az nem más, mint hogy mit eszünk?! Na, mit? :) Rajtunk múlik, hogy a család éhen ne haljon Szentestén, és mindenki teli pocakkal punnyadozhasson(vagy ne) a kanapén, miközben Kevin-ék mennek a tévében.
    Attól függetlenül, hogy két személynek, vagy tizenötnek kell süssünk-főzzünk, jobb időben kigondolni, hiszen a Karácsony közeledtével már nem nagyon lesz időnk ezen filózni, be kell hozzá szereznünk a hozzávalókat, recepteket, be kell ütemeznünk mindent, hiszen amit lehet meg tudunk sütni/főzni a karácsony előtti hetekben/napokban.
    Itt is, mint minden téren, tartsd szem előtt, csak annyit vállalj be, amennyit elbírsz. Semmi értelme eltúlozni a dolgokat.

Mire kell gondolj a Karácsony közeledtével?


  1. Elsősorban az aprósüteményeket gondold ki, mert azokat már jóval előtte is meg tudod sütni, és általában sok baj van velük. Lefagyaszthatod őket, vagy fém dobozban tárolhatod.
  2. Gondold ki a teljes menüt, és hogy milyen sütit, tekercset/bejglit akarsz sütni. Írd le, hogy milyen hozzávalókat kell vásárolj, és legkésőbb a karácsonyi hét előtt a nem romlandó dolgokat vásárold meg. Elég lesz Karácsony előtti napon a húsokat megvenni, figyelj rá, hogy ha nem muszáj az ünnepi héten ne menj üzletbe, mert kész káosz van, tumultus, rengeteg időt elvesztegetsz vele. Megveszed a húst, és ami még nagyon fontos, és rohanj kifele (ha tudsz :P) az üzletből.
  3. Ha ottalvós vendégeid lesznek, érdemes egy papírra felírni, hogy milyen reggelit teszel ki eléjük, mit szeretnek, mit kell vásárolj hozza.  Miket fogsz még főzni, míg nálad tartózkodnak. Gondoskodj elég innivalóról is.
  4. Tervezd meg az egész napot amikor az ünnepi étkezést tartjátok. Mikor kell a húst betedd a sütőbe, hogy elkészüljön időre. Hány órakor ebédeltek/vacsoráztok? Aznap még milyen családi programotok lesz, hogy te se maradj ki a jóból?
  5. A hűtőt pucold ki, tedd rendbe, mert rengeteg helyre lesz majd benne szükséged.
  6. Tervezd meg az ünnepi asztalt, ha díszíteni akarod, állítsd össze a dekorációkat, legyen szalvétád, keress ki még egy ép ebédlőkészletet :), poharakat stb. Számold át, hogy lesz-e elég széked a vendégeknek, legfeljebb te nem eszel majd. :D Úgyis nyakig leszel a kajával..:)

Az e heti kihívás feladata: 

Az egész valahogy így nézzen ki, és mind az 5 pontot teljesíteni kell a feladat helyes elvégzéséhez...:)

1.Ünnepi menü részletesen kigondolva, bevásárló listával.
2.Sütemények összeírása
3.Receptek csatolása ha szükséges
4.További napok étkezéseinek megtervezése (ha vendégeid lesznek pl...vagy a karácsony 3 napja)
5.Ünnepi asztal díszítésének a terve, összeszedni a hozzávalókat, felírni mire lesz még szükség.

Hajrá! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése