2015. december 25., péntek

Hogyan bírkozz meg a Karácsony utáni rendetlenséggel?

 



    A Karácsony az év legszebb ünnepe, összegyűl a család, sütünk-főzünk, vendégeket fogadunk. Ajándékokat csomagolunk napokon keresztül, feldíszítjük a lakást, megtöltjük a hűtőt minden finomsággal, szorgalmasan takarítunk mint egy jó tündér, egyszóval szervezkedünk..sőt az ember néha túl is stresszeli magát, főleg egy háziaasszony a sok szervezéssel, tennivalóval..
   De mi történik, ha "elmúlik Karácsony?". :) Nem áll meg az élet, nem ám, és azon kapjuk magunkat, hogy a lakás tele van csomagoló papírral, szanaszét hevernek az ajándékok a lakásban ( mert  olyan szívet melengető rá-rá nézni az ajándékainkra a fa alatt), a hűtő, kamra tele van étel és süti maradékokkal, a szőnyegre ráfér egy kiadós porszívozás, mosni se mostunk már mióta, hiszen ünnepeltünk..:)
   Hogyan kerüljünk vissza  a normális kerékvágásba, és kapjuk vissza a tiszta, rendezett lakásunkat egyszerűen?
Íme néhány ötlet a kezdéshez!


  1. Kezdjük a szeméttel, mert amíg nem csinálunk rendet mindenhol, takarítani sem tudunk. Vegyünk egy nagy szemeteszsákot, és járjuk körbe a lakást...Csomagoló papír darabok, ajándékos dobozok , édesség papírok mehet a kukába.
  2. Sétáljunk csak a konyhába, és végezzünk alapos lomtalanítást! Amit tudunk , használjuk fel arra, hogy valamit összeüssünk ebédre, vacsorára, Maradékokból néha igazi csemegéket lehet készíteni. De könyörtelenül dobjunk ki mindent, amit 2 nap után se használtunk fel (vagy oda is adhatjuk egy rászorult szomszédnak, embernek), mert az úgyis a kukában fogja végezni.
  3. Töröljük ki a hűtőt, hiszen óriási "forgalmat bonyolított le " az ünnepek alatt. Rakjunk rendet, és máris rengeteg felszabadult helyünk van, írhatjuk meg a listát a jövő heti bevásárláshoz.
  4. A kamrára is vessünk egy pillantást biztos arra is ráfér a rendrakás..nálam személy szerint kisebb káosz van az ünnepek alatt, mert állandóan sietésben vagyok, így minden polcot össze-vissza rendetlenítek, "dobigálok" be mindent a kamrába, ha már a hűtőben nincs hely.
  5. A sütőnkre is ráfér egy törölgetés, hiszen sok olajos és morzsás dolog sült benne.
  6. Az ünnepi ebédlő készletünket, poharakat mosogatás után polírozzuk ki, hogy a következő alkalomra már ne fájjon a fejünk. Rakjuk vissza a helyükre.
  7. Asztalterítőket, konyharuhákat szedjük össze: sóval próbáljuk meg bedörzsölni pl. a vörösboros foltokat, cukorral vagy sima mosogatószerrel a zsírfoltokat, és mossuk ki.
  8. Töröljünk port, porszívozzuk ki a lakást , a padlót alaposan mossuk fel, hiszen feltehetőleg sok ember megfordult az otthonunkban.
  9. És amikor úgy érezzük, hogy eljött az ideje, szedjük le a karácsonyi dekorációt és a karácsonyfát. A gyertyatartókat pucoljuk ki tegyük őket forró vízbe, szépen lefog olvadni a róluk a maradék viasz. A dekorációkat töröljük le, és úgy tároljuk őket egy dobozban.
  10. Ha kész vagyunk, dőljünk hátra, és igyünk meg egy kávét. Elégedettek lehetünk, jól fog indulni az új Év!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése