2016. január 23., szombat

8 ok amiért érdemes szervezettnek lenned! Letölthető napi tervező!


   

      Nem tudom ti hogy vagytok vele, de én ha nem tervezem meg a napom, a hetem, az életem, teljesen el vagyok tévedve. Látom, hogy a ház például egy káosz, de nem tudom, hol kezdjek neki, közben a kicsi manó is ott van, aki mellett ha nem tervezed meg minden szabad 10 percedet, a fejedre nőnek a dolgok. Hát így szokott megesni, hogy közben a fejére állnak a dolgok, aztán látom a nagy rendetlenséget, és tanácstalanságomban arra a döntésre jutok, hogy majd holnap akkor frissen megcsinálok mindent....Hát ez a baj! Mert holnap sem lesz több időm , az biztos, és szépen betemetnek a tennivalók, és még frusztráltabb leszek.
    Viszont mikor megtervezem az egész napom, minden gördülékenyen megy, még akkor is, ha nem tudok mindent véghezvinni. Nagyon fontos, hogy kisgyerek/ek mellett átgondoljuk, és pontosan megszervezzük a munkánkat. Tudjuk, hogy körülbelül mikor fog aludni, akkor mit tudunk csinálni (nyilvánvalóan nem akkor fogunk porszívózni), mikor és mennyi időt van el magában (ez nem több mint 15 perc), mikor esetleg ki tudunk menni a szobából is, aztán ha megunja magát kivihetjük például a konyhába a székébe, hogy figyeljen minket. Aztán jön a nyűgölődés, etetés, altatás, mikor csak rá tudunk figyelni, s ha elaludt, újra igyekezhetünk valamit csinálni...:) Én például ki szoktam használni, hogy akkor tusolok mikor kezd nyűgös lenni, mert valamiért olyan csendben , figyelmesen üldögél míg tusolok...:D

Itt van még 8 ok, miért jó, ha megszervezzük a napjainkat?!


  1. Egyensúlyban lesz az életed! Képes leszel lecsökkenteni az időt a szükséges dolgok elvégzésére (takarítás, főzés, bevásárlás), és több időd lesz olyan fontos dolgokra mint a család.
  2. Eredményesebb leszel! Jobban tudsz koncentrálni, fókuszálni, így több dolgot végzel el kevesebb idő alatt.
  3. Pénzt spórolsz! Ha megtervezed a heti menüt, bevásárlást, nem utolsó pillanatban vásárolsz össze olyan dolgokat, amik talán nem is kellenének, mert ha egyszer lemész az üzletbe, biztos egyebet is megveszel.
  4. Jobban tudod kezelni az idődet, és fontossági sorrendbe rakni a napi teendőidet. Ha határidőt szabsz, jobban haladsz a munkáddal!
  5. Csökkented a limlomokat, kacatokat. A legtöbbünk túl sok mindent birtokol, és még mindig csak gyűjtögetünk, ami még több felesleges kacathoz vezet. Ha tisztában vagy vele mi minden van a házban, képes leszel felismerni, mi az amire igazán szükséged van, és mi az amire nem.
  6. A szervezettség segít megfogalmazni és elérni saját céljaidat. Minden este szánj rá 10 percet, hogy átgondold, milyen teendőid vannak másnapra, és mit szeretnél elérni.
  7. Hamarabb végzel a dolgaiddal, mert minden a helyén van. Nem leszel késésben, ha megszervezed az időd.
  8. Több helyed lesz a lakásban, mert ha rendbe teszed a fiókokat, szekrényeket, sok hely felszabadul.
     A szervezettség (ugyanúgy mint a diéta) egy életforma kell legyen. Ha ki szeretnéd használni az előnyeit, neki kell kezdened, méghozzá most. Rengeteg hely van a lakásban, amit rendbe kell tenni, lomtalanítani kell. Meg kell szervezned a költségvetésedet, a mindennapjaidat, az életed. Sokkal sikeresebb leszel, kevesebb idő alatt! 
     Ti hogy álltok a szervezéssel? :)
Egy kis segítségként töltsd le ezt a napi tervezőt, és máris szervezettebben indul a holnapod! Katt a képre a letöltésért!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése