2016. január 5., kedd

Hogyan fertőtlenítsük a mosogatószivacsunkat?


     Azt hiszem senkinek sem meglepő, hogy a legpiszkosabb tárgy a konyhánkban a mosogatószivacs, telis tele baktériumokkal. Hiszen azzal mosogatunk, ételmaradékok ragadnak meg benne, azzal töröljük le a felületeket és így tovább. A megfelelő higiénia fenntartása érdekében gyakran kéne cserélnünk szivacsunkat. Ha szeretnénk spórolni kicsit, és biztosak lenni benne, hogy konyhánkban nem fenyeget minket az ételmérgezés , íme két tipp, hogyan fertőtlenítsük mosogatószivacsunkat.






1. Tipp: Mikróhullámúsütő

        A szakemberek azt javasolják, hogy naponta fertőtlenítsük szivacsunkat, amelyre egy jó, praktikus megoldás a mikrózás, hiszen 99%-át elpusztítja a baktériumoknak.
Arra figyeljünk, hogy a szivacsot nedvesítsük be mielőtt betennék, hogy nehogy meggyúljon, és figyeljünk arra, hogy ne fémszálas szivacsot ne tegyünk be! 2 percet hagyjuk bennt, majd kivevésnél vigyázzunk nehogy megégessük magunkat!

2. Tipp: Ecet

       A jó öreg ecet! (Hamarosan írok arról is mi mindenre lehet használni az ecetet az otthonunkban)
Ha nincs vagy nem akarunk mikrót használni, az ecet is ugyanúgy elvégzi fertőtlenítő feladatát. Egy kannába töltsünk annyi ecetet amennyi ellepi a szivacsot. Tegyük bele, hagyjuk benne 5 percet, majd csavarjuk ki , és kész is! 

4 megjegyzés:

  1. Sok jó és hasznos dolgokról irsz, csak igy tovább... csodálkozom, hogy még jut időd erre is a pici mellett..

    VálaszTörlés
  2. De jó, az ecet... épp ma vettem 1 litret.

    VálaszTörlés