2016. február 29., hétfő

Lomtalanítási hét / 1.nap Hálószoba

     
Image courtesy of James Barker at FreeDigitalPhotos.net

     Mindenkinek akad pár limlom a lakásában...Van akinek jóval több is. Függetlenül attól, hogy mennyi limlomot őrzünk otthonunkban, csak hasznunkra válik, ha alapos lomtalanítást végzünk, és kidobjuk azokat a dolgokat, amikre nincs szükségünk, nem használunk, nem is tudjuk, hogy egyáltalán léteznek. Állandó káosz érzésünk van egy olyan lakásban, ami tele van haszontalan dolgokkal.
      Nem beszélve arról, hogy árt testi, lelki, mentális egészségünknek is. Az emberek frusztráltak lesznek, ha maguk körül több dolog van , mint amit képesek kezelni, karbantartani. A szemét stresszt okoz. Ha nem gonoskodunk a szemét kidobásáról, az egészségünkről sem gondoskodunk.
     Egy kis útmutatót az általános lomtalanításról, az alábbi képre kattintva találsz.

      
      Mivel nyakunkon a tavaszi nagytakarítás, érdemes ilyenkor előtte még beütemezni a lomtalanítást, hogy a tavasz beköszöntével felfrissüljünk, fellélegezzünk, és megkönnyítsük a nagytakarítást is.


1.Nap HÁLÓSZOBA


       Az egyik legfontosabb helyiség, ahol rendnek kell lennie, hiszen:
 • Itt hatjsuk álomra a fejünket egy fáradt nap után. 
 • Itt is ébredünk fel, ez a nap kezdésének helye, ha tele van minden kacattal, észre se vesszük, és frusztráltak leszünk már kora reggel.
 • Nem elhanyagolható, hogy ez a házastársak privát helyisége is.
 • A gyerekek a szülőktől vesznek példát. Hiába mondjuk, hogy a szobájuk egy háborús övezet, miközben a miénk se áll sokkal jobban. Mutassunk példát azzal, hogy a szülők szobájában mindig rend van.

Kezdjünk neki!

 1. Vegyünk egy szemeteszacskót, gyorsan fussunk át a szobán, és szedjük össze a szemetet, ami csak úgy ott hever.
 2. Fogjunk egy dobozt, egy kosarat, ebbe rakjunk majd bele mindent, aminek nem a hálószobában a helye. Ezt később majd helyre rakjuk.
 3. Kezdjük a fiókokkal, éjjeli szekrényekkel. Vegyünk ki mindent belőlük, töröljük ki, válogassuk át a cuccokat, próbáljuk meg a dolgokat rendszerezni valami szerint, majd rakjuk vissza őket. Ezekre jó ötlet például kis dobozok, régi cipős dobozok teteje, hogy egy helyen maradjanak a dolgok, mikor a fiókot ki-be húzogáljuk.

 4. Ne tartsunk túl sok mindent a hálószobában, mert nyomasztani fog a hangulata.
 5. A sík felületeket pár dekorációs (max.3!)dolgon kívül tartsuk szabadon, máris rendezetebb hatást kelt az egész szoba.
 6. A ruhásszekrény több időt vesz fel, viszont nagyon fontos, hogy kiszelektáljuk, amit már nem használunk. Tippek a képre kattintva! 
 7. Az alsóneműs fiók rendszerezése is hátra van. Ha fiókban tartod őket, itt egy pár tipp segítségül. Kattints a képre!
 8. Egy jó ötlet például, ha helyhiányban szenvedsz,egy szatyrot felakasztani egy vállfára, és abban tárolni pl. a zoknikat. 
 9. Hogy fenntartható legyen a rend, helyezz el a hálószobában egy szennyesnek kijelölt kosarat, dobozt (ez dekorációként is működhet), így este ahelyett, hogy a székre, földre ledobnád a ruháid, mehet egyből a kosárba.
 10. Pár tárolási ötlet még:
  Forrás: Pinterest
Forrás: Pinterest


Forrás: Pinterest

   Jó munkát és utolsónak hadd adjak egy tippet: Tegyél be egy jó zenét, sorozatot, miközben lomtalanítasz...jobban fog menni :) Lomtalanításra fel! Írd meg, ha sikerült!