2016. január 21., csütörtök

Hogyan varázsoljuk újjá az evőeszközöket?

   

    Idővel minden evőeszköz kicsit megfakul, megszürkül, és ha minden mosogatásnál nem súroljuk meg jól, bizony ilyen csíkok , elszíneződések alakulnak ki rajta.
    Most megmutatom, hogyan lesznek újra fényesek, tiszták az evőeszközök. Erre elég ha évente, esetleg félévente szánunk egy kis időt, így bármikor vendégek elé is bátran kitehetjük.

Amire szükségünk van:

  • szódabikarbóna
  • alumíniumfólia
  • egy tepsi
  • fővő víz
  1. Vegyünk egy tepsit, tegyünk bele egy alumíniumfóliát (ezt azért, mert állítólag "leszívja" az elszíneződést) , rakjuk rá az evőeszközöket egymásmellé, így nem fog beleférni mind, de megismételjük a műveletet ahányszor szükséges.
  2. Szórjunk rá egy kanál szódabikarbonátot és egy kanál sót.
  3. Fővő vízzel töltsük fel amennyire ellepi, hagyjuk 30 percet-1 órát.
  4. Vegyük ki, öblítsük le tiszta vízzel, töröljük át őket egy tiszta konyharuhával, és voilá...csillognak, villognak.



Nektek van egyéb tippetek, hogyan tisztíthatjuk őket?