2017. január 27., péntek

Fotók albumba rendezése

   

     Mint sok más embernek, nekem is a képek nagyon fontos szerepet játszanak az életemben. Szeretem nézegetni őket, és nosztalgiázni a szép emlékekről. Próbálok is megragadni minden pillanatot, amit nem szeretnék elfelejteni. Pontosan ezért van nekem is több ezer képem már, és pontosan ezért is muszáj nekem évente rendszerezni, selejtezni a felgyűlt képeket. Ha eljön január, nekiveselkedek, és pár napig képeket rendszerezek. Hogy hogyan tudod a legkönnyebben rendszerezni a digitális képeidet, megtudhatod itt.
     Az is igaz viszont, hogy én nem bízom az elektronikai készülékekben, ezért nekem a lelkem csak akkor nyugszik meg, ha a kezemben tarthatom a legszebb emlékeimet. Minden év januárjában, már tíz éve előhivatok egy albumnyi képet az előző év emlékeiről. Ide ténleg csak az igazán fontos képek kerülnek, hogy öregnapjainkban pontosan azt nézegethessük, amire igazán vágyunk.


                        Hogyan rendezheted képeidet albumokba a leghatékonyabban? 

1. Először is rendszerezned kell az összes digitális képedet a számítógépen. Itt megtalálod, hogyan teheted meg.
2. Csinálj egy új mappát, és nevezd el: Előhívatni
3. Menj végig az össze mappádon, és válogasd ki amiket előszeretnél hívatni. Másold át (ne csak áthúzd egyik mappából a másikba, mert akkor a régiből letörlődik) őket az "előhívatni"mappába.
4. Rendszerezd őket dátum szerint. Jobb klikk a mappában - rendszerezés - dátum szerint - növevő sorrendben. Ez azért jó, mert ha így töltöd fel az előhívató programba, automatikusan ebben a sorrendben fogják előhívatni, és te nem kell utána még vakard a fejed, hogy melyik mikor is volt készítve.
5. Hívasd elő a képeket. Ma már online is megtudod tenni, de ha nem akkor tedd rá egy USB stickre, és vidd el egy fényképeszethez.
6. Ha nem akarod ragaszgatással tölteni az időt, készíts fotókönyveket online, és azt hívasd elő. Ha hagyod, a program automatikusan rendszerezi őket, és kapsz egy kész fotókönyvet, neked meg semmi dolgod nincs vele. Max írsz a képekhez pár kommentet.
7. Ha elkészültek a képeid, vegyél egy fotóalbumot, én ugyanolyat szoktam venni mindig, mert szerintem rendezettebben néz ki a polcon is, ha ugyanolyan a méretük. Ha kell hozzá ragasztót is szerezz be. Nem maradt más hátra, mint egy csendes magányodban nekiláss, és elkészítsd az albumodat.

8. Rakd őket időrendi sorrendbe, és írd oda mikor, hol készültek, hiszen hamar feledésbe merülnek a helyszínek és főleg az időpontok. Én ezért részesítem előnyben a ragasztós albumokat, mert bőven van hely még írogatni a képek mellé.
9. Jó munkát és édes nosztalgiázást kívánok mindenkinek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése