2017. február 2., csütörtök

Autó belső takarítása 5 lépésben

     


     Mi rengeteget kocsikázunk a hétköznapokban is, de elég gyakran utazunk távolabbi helyekre is...Így elég sok időt töltünk az életünkből a kocsiban. Most, hogy ez jó-e vagy sem, ha a célt nézzük, akkor jó, mert ahová megyünk, az örömet okoz nekünk. Mindig büszke voltam arra, hogy az autónkat úgy ápoltuk, mint más a háziállatát. Mindig rendben tartottuk, tisztán, megkíméltük, javítgattuk...Elborzasztott mikor beültem valamelyik kollégám kocsijába, és ki se látszott a szemétből...hm??? Igen ám, de időközben gyarapodott a családunk, na nem egy háziállattal, hanem egy kis örökmozgó, öröknyűzsgő, kis zabálós krapekkel. És hirtelen megértettem a kollégáimat. Hát sokszor mi is úszunk a szemétben...Főleg egy nagyobb utazás után. De a képek majd önmagukért beszélnek...

       Még mindig fájlalom, hogy már nem tudjuk örök tisztán, rendben tartani az autót, de igyekszünk megtenni a tőlünk telhetőt...A csomagtartóban lévő káosz azonban úrrá lett rajtunk: babakocsi, játékok, homokozó szett, bevásárló szatyrok, meg mit tudom milyen kutyagumik még. Mikor kitakarítjuk a kocsit, legalább hármat térünk míg mindent felhordunk a lakásba..:)
     A képek minőségéért elnézést, most ez így sikerült...:( Íme az autónk egy nyaralás után...





      A másik szeméttelep na kinek a lábánál vert tanyát? Hát a fő eledelgyártó, elosztó és újrahasznosító ügyeletesnél, anyánál....Ha a gyermek utazik, akkor eszik is, iszik is, megint eszik, na jó közben anyáék is esznek valamit...De erre biza találtam egy jó megoldást, lentebb meglátjátok.

Hogyan pucold ki az autót 5 lépésben, és további tippek a rend fenntartásához


1. Szedjél ki minden szemetet.
2. Porszívózd ki alaposan, az elérhetetlen helyeken a  porszívó legkeskenyebb fejével próbálkozz. Vagy fogkefével is megpróbálhatod, mini seprűként funkcionál.
3. Fújd be a kárpitot ecetes házi tisztítószerrel. Csak módjával. Recept itt található hozzá. Egy mikrószálas kendővel töröld át az egészet. Ha folt van valahol, fújj rá még ecetet, fogkefével súrold át. Kijön! Felfrissül tőle az ülés színe is.




4. Ecetes mikrószálas kendővel töröld át a műszerfalat, ajtókat.
5. Ablakpucolóval pucold meg belülről az üvegfelületeket.

+ 1. Gyerek esetén mosd ki a gyerekülés huzatát. Gépben 30 fokon jó lesz. Jól mosd át az ülés vázát. Figyelj arra, hogy megfelelően rakd vissza a huzatot a vázra.


Tippek egy szebb belső térért.




1. A lejárt autópálya matricákat, ezzel a szerkentyűvel tökéletesen eltávolíthatod. Minden benzinkútnál lehet kapni.
2. Hogy ne vegyen fel a szemét, tegyél az anyósüléshez egy kis kosárkát, vödröt (ami nem dől fel), tegyél bele szemeteszsákot, és abba gyűjtsétek a banánhéjakat..:)
3. A gyerek meséskönyvét, törlőkendőjét, játékát, tedd bele az ülések hátán lévő zsebbe. Vehetsz hanem erre kitalált rendszerezőket is..Képek a bejegyzés végén.
4. A csomagtartóban próbálj rendet tartani. Tedd bele kosárkákba, vagy egy szatyorba a labdákat, játékokat. Ha van akasztód akasztd rá, a bevásárló szatyrokat is rakd egymásba, máris kaptál egy rakás helyet.


Rendszerezők autóba:





Indulásra készen! Juhéé....

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése