2017. január 3., kedd

Szemetesvödör tisztítása egyszerűen

     

 
     A szemetesvödör az egyik legkoszosabb tárgy a lakásban, és gyakran hetekig/hónapokig meg is feledkezünk róla. Senkinek sem fűllik a fogára, hogy a szemetest takarítgassa, mert automatikusan hozzátársítjuk a baktériumokat, a koszt, a betegésegeket. Nem jó szívvel fogdossuk mi magunk sem. Én személy szerint sokáig azért ódzkódtam tőle, mert nem találtam jó megoldást rá, hogy azt a nagy kukát rendesen kimossam, törölgetéssel meg nem hittem, hogy az ténleg tiszta lesz.
    Aztán úgy döntöttem,
hogy ezentúl a kádban fogom kimosni, jó habos, forró vízzel, utána meg persze a kádat is fertőtlenítem. Így nem lesz minden tele vízzel, és sokkal tisztább hatást kelt a végeredmény.

Lépések a szemetes és környéke kipucolásához:

  1. Ha szekrényben van, vedd ki a szemetest, és egyéb kellékeket.
  2. Porszívózd ki a szekrényt.
  3. Ürítsd ki a szemetest.
  4. Tedd a kádba vagy tusolóba a kukát és tartozékait. Engedj rá forró vizet, majd jó habos szivaccsal (ne azzal amit a konyhában használsz) mosd át az egészet kivül-belül. Ugyancsak forró vízzel tisztáld le. Hagyd, hogy lecsurogjon a víz róla, majd töröld át száraz ronggyal.



  5. A szekrényt habos szivaccsal alaposan töröld át, majd a házilag készített fertőtlenítővel fújd be mindenhol, és töröld le. Végül száraz ronggyal polírozz.
  6. A szemetes aljába szórhatsz szódabikarbonátot, hogy semlegesítse a szagokat. Szórd be jó bőven, majd csak utána tedd bele a zacskót. 
  7. Töröld át a kádat/tusolót habos szivaccsal, majd itt is fújd be fertőtlenítővel.
  8. Kész vagy. Mostmár a szemetesed is ragyog...:)


Fertőtlenítő:

  • Kapcsolók, kilincsek, szemetesek, wc ülőke stb. letörlése.
  • 1 l vízhez 2 ek ecet, 15 csepp teafaolaj vagy 2 ek tiszta alkohol.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése