2017. április 9., vasárnap

Miért és mikor kell selejtezni az edények között?


    



Most éppen azt kérded magadtól, hát miért kéne bármit is kidobni az edények közül...:)
Nem föltétlen kell kidobj bármit is, csak amit már muszáj..Hogy mi is lenne az, alább felsorolom.

Mit kellene kiselejtezni a konyhai szekrényből:

1. Törött edények, mint  például ez nálam..:)

2. Fedők amik egy edényre se jók...valahogy a fedőkkel úgy van, mint a műanyag dobozokkal....több a fedő, mint az alájáró..
3. Serpenyők, amelyeknek az alja meg van karcolva.Figyelem! Azonnal dobd ki, ha neked is van olyan tefal serpenyőd amelynek az alja össze van karcolva, fel van szakadozva. Ugyanis a teflon alapját képező anyag rákkeltő, és lassan felhalmozódik a szervezetünkben. Szóval teflonban csak fakanállal/műanyag kanállal főzzünk, és soha ne használjunk dörzsit elmosáskor.
4. Edényeket, műanyag tálakat. amiket nem használsz egyáltalán.
5. Nektek is van eldeformálódott tepsitek? Nekem van, vagyis mostmár csak volt..Nem tudom mitől lett, de már nem tudtam benne sütni..tartogattam, mert egy tepsim van, de mostmár elbúcsúztam tőle. Ideje újat venni.
6. Ha már itt tartunk, cseréljük le a több éves lapítóinkat is, főleg ha fából vannak. El se tudod képzelni, mik lakoznak ezekben a lapítókban, és mi szépen leesszük őket a felaprított étellel együtt. Jobb megoldás műanyagot használni, ami nem szív magába mindent.

Itt is, mint a lakás összes helyiségében, minél kevesebb tárgy van benne, annál könnyebb dolgod van. Gyorsabban takarítasz, könnyebben rendet tartasz, kiegyensúlyozotabb lesz az életed. Csak annyit tarts meg, amennyi éppen elég. Többre nincs is szükséged.
Tudtad, hogy bebizonyították, hogy minél kevesebb dolog van a konyhában, és a konyhapulton, annál egészségesebben étkezel?! 


Ötletek rendszerezésre a Pinterestről

 
Nálam így néz ki az edényes szekrény/fiók. Csak pont annyi van,amennyinek lennie kell, pedig én naponta főzök.
Nálad hogyan vannak rendszerezve az edények, megmutatod? :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése