2017. január 17., kedd

Mosogatógép tisztítása házilag

   

    Ha neked is van egy ilyen nagyszerű elektromos segítséged a konyhában, biztosan tudod, hogy néha ő is rászorul a te segítségedre. Ahhoz, hogy hatékonyan és optimálisan működjön, legalább havonta egyszer ki kell tisztítanunk. Ha látod, hogy már nem tisztít megfelelően, foltosak maradnak a poharak, edények, vagy kellemetlen szag árad belőle, intő jel, hogy azonnal segítségre szorul.

    Mint minden másban is, az ecet és a szódabikarbonát a legjobb, legzöldebb megoldás a problémára. Az ecet tisztít, és még fertőtlenít is. A szódabikarbonát rátesz még egy lapáttal, és a szagokat is eltünteti. Ha esetleg penész is felütte a fejét, az csak a régebbi típusoknál fordul elő, akkor használhatsz klórt. Tedd ugyanazt mint az ecettel, és futtasd le még egy külön programmal azt is. FIGYELEM! Az inox/rozsdamentes acélos mosogatógépbe tilos klórt tölteni!!!


Mit tehetsz érte?

  1. Vedd ki a szűrőt, és áztasd meleg, habos vízbe. Ellenőrizd, nem-e maradt még ételmaradék a lefolyóban.
  2. Töltsél egy csésze/ vagy többet is (attól függően milyen rég nem takarítottad) ecetet az aljára. Vagy egy hőálló edénykébe is teheted, és a felső rácsra helyezed. Járasd ki így üresben a legmagasabb hőfokú programon.
  3. Ha kész, szórjál az aljába egy csésze szódabikarbonátot. Hagyd állni több órát vagy egy éjszakán át. Reggel járasd ki megint üresben egy programon. 
  4. Ha maradt még koszos hely, egy fogkefével gyengéden súrold át a helyeket, majd az egész gép belső felét töröld át egy ronggyal.
  5. A külső feléről se feledkezz el.
Kész, kaptál egy tiszta, csillogó, szagtalan, fertőtlenített kis házi tündért. Hálás lesz érte.:) És te is...

Hamarosan olvashatsz a mosogatógép mindennapi karbantartásáról, és helyes használatáról...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése