2017. november 18., szombat

Első saját adventi kalendáriumunk/2017

   

    Mióta jó magam is tagja lettem az "anyák klubjának", azóta én is próbálgatom a szárnyaim a kreativítás terén... Most, hogy a gyerkőc már elmúlt két éves, és már felfogja a Mikulás fogalmát is, kedvet kaptam, hogy az idén én is készítsek egy adventi naptárt. A fő cél, mint mindig, minél olcsóbban, és minél kevesebb idő ráfektetéssel megúszni. Azt hiszem elég jól sikerült.
      Mivel nagyon szeretem a borítékokat, így nem volt kérdés, milyen formát fog ölteni a naptárunk. Első utam a bolhapiacra vezetett, ahol akkora szerencsém volt, hogy találtam csiptetőket számokkal, két Mikulás figurát, és hópelyheket szinte semmi pénzért. Belebotlottam egy köteg színes papírba centekért, és bár nem tudtam mit fogok vele kezdeni, de megvettem azt is. Aztán körbe jártam a papírüzleteket pici borítékokért, de sehol nem kaptam...és akkor jött az ötlet...biztosan lehet borítékot is hajtogatni, nekem meg ott volt a sok színes papír...és el is dőlt. Még vettem pár matricát hozzá, és volt pár filc figurám is elfekvőben( az egy másik karácsonyi projekt), és meg is volt mindenem...:)

   
1. Hajtogattam 24 db borítékot, itt megnézheted, hogyan csináltam :





2. Mindegyikre ragasztottam matricát számokkal, és egy egy filc figurát.

3. A falra ragasztottam ívelt formában kötelet, az az kettőt összesen, és rácsíptettem a borítékokat.




4. Lehet bele tenni csokikat, kisebb autók is beleférnek akár, keksz és hasonlók, pont annyi ami egy 2 évesnek elég. Vagy: lehet beletenni cetliket is adventi tevékenységekkel, hogy a felnőttek se maradjanak ki a jóból...
   
   

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése