2017. november 14., kedd

Adventi naptár ötletek...csak egyszerűen!

 

     Nálunk is már elég elterjedt az adventi naptár készítése. Bár jómagam még sosem vettem/használtam, de jópofa dolognak tartom, ezért összeválogattam nektek jobbnál jöbb ötleteket. Vannak egyszerűen elkészíthetők, vagy haladóknak profibb változatban. Csak olyanokat választottam ki, amit én is elkészítenék, szóval nem elrugaszkodott ötletek.
    Mik kerülhetnek a kis zsebekbe? Lehet édesség, kis játékok, milliónyi kis dolog, vagy ami annál is izgalmasabb, és felnőtteknek is jó ötlet lehet, mindennapra egy kis tevékenység az adventi időszakban, amit szépen sorjában meg kell(lehet) csinálni.
  Itt vannak az én személyes kedvenceim, és nagyon remélem, mire a bejegyzést megírom, megszületik a döntésem is, hogy az idén én milyet készítek..mert biztosan fogok! :)
    Én az egyszerűségre hajazok, és ha lehet minél olcsóbbra, szóval az alábbiak simán beleillenek ebbe a kategóriába.


1. Műanyag vagy karton poharakból nagyon kis praktikus adventi naptárt lehet készíteni.
Ha jól látom a csipeszek hozzá vannak rögzítve a falhoz, és a poharak meg vannak csiptetve. De olyat is láttam, hogy kötélre vannak felcsíptetve a poharak, bár úgy szerintem nem annyira stabil.



2. Wc gurigágból vagy konyha papírtörlős gurigákból a legolcsóbb megoldás. Bár gondolkodtam azon, honnan állítok elé most 24 db wc gurigát, de mondjuk, ha egy papírtörlős gurigát háromba vágsz, akkor már van esélyed gyűjtögetni...Hát sajnos erről a változatról én az idén lekéstem..:) Egymás mellé állítva szorosan, be kell vonni csomagolopapírral, beletenni a meglepiket, azt a felét is behúzni papírral, köröket megrajzolni, számokat ragasztani rá, és egyszerűen a gyerekek majd kiszúrják az adott napot.


Vagy itt egy másik megoldás és kreatív ötlet...


 3. Na ennél végképp nincs olcsóbb és egyszerűbb..simán 24 db zokni kell hozzá, annyi minden háztartásban kallódik, felcsipeszteni valahová, és megtömni minden jóval..:)


4. Befőttes üvegből...bár elég sok helyet foglal, de jópofa ötlet és kreatív.



5. Szaloncukor wc gurigából, avagy ez is egy formája lehet az adventi naptárnak. Viszont ennél is időben el kell kezdeni a gyűjtögetést, de ha megvan, onnan már könnyű dolgunk van. Klikk a képre a folyamatért.


6. Tasakos megoldások...kis tasak, nagy tasak, mindegy...Ezt találom még számomra elképzelhetőnek, hogy meg is csinálom, hiszen csak tasakot kell hozzá beszereznem, néhány matricát, csili vili filctollat, és máris kész...A tasakokat fel lehet egy kötélre csipeszteni csipesztővel, a kötelet meg rajzszeggel vagy ragasztóval a falra ragasztani, vagy kihúzni valami közé.




7. Ééééésss ez a legvalószínűbb, hogy meg is csinálom.....borítékolós....imádom a borítékokat..Azért egy kicsivel több hangsúlyt fektetnék a diszítésre, és én kötélre csipeszteném fel..(ma láttam is az üzletben karácsonyos csiptetőket, úgyhogy azt hiszem el is dőlt(így a bejegyzés végére), hogy valami ilyesmivel rukkolok elő életem első adventi kalendáriumaként. :D




És te? Szoktál készíteni adventi naptárt? Vagy kaptál kedvet hozzá? Mivel szoktad megtölteni?


Az e heti kihívás 3. feladata : Eldönteni, hogy milyet készítesz az idén, és beszerezni a hozzávalókat, azt is ami belejár...elkészíteni még lesz egy kis időnk. Habár az lenne a csúcs, ha a héten ezt is letudnánk.












Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése