2016. március 1., kedd

Gyerekszoba lomtalanítása

    

GYEREKSZOBA

        Olyan jó érzés mikor rend van a gyerekszobában, igaz? De kár lenne azon stresszelni, hogy mindig rend legyen a gyerekszobában, mert az egy gyerekszoba. És ezért sose fog tartani a rend benne..:) DE nem mindegy, hogy lapáttal hányjuk félre a játékokat, vagy egy elfogadható kis káosz van a szobában...nem csak miattunk, de a gyerekek miatt is, mert bizony káros hatással van rájuk, ha túl sok játékuk van és túl nagy rendetlenségben élnek. Ezért nagyon fontos, hogy a gyerekszobát rendszeresen lomtalanítsuk és rendszerezzük. Egyidőben, csak a játékok egy töredéke legyen a szobában, amit időközönként lecserélünk a maradékra, a többit rakjuk el szekrénybe vagy pincébe...Mindig jól fog jönni az elfeledett játék újdonsága..:)

Fogjunk neki!

  1.  Kezdjük a szemeteszsákkal! Szedjük össze ami szemét. Ez még a könnyebb meló.
  2.  Folytassuk a ruhákkal! Ajánlom mindenkinek, szerezzen be pár műanyag dobozt( vákuumos nagy zacskókat) az Ikeából, megéri a ráfordított pénzt, mert az egész lakás összeszedettebb lesz egy pár ilyen dobozzal. 
    Nekem most ennyit sikerült elraknom
  3. Amit kinőttek tároljuk ezekben a dobozokban, ha már nagyobbak a gyerekek, a különböző korszak/méretű ruhákat külön dobozokba tegyük, fel is címkézhetjük őket.
  4. Láttam egy nagyon jó megoldást gyerekszekrény rendszerezésére. Az alsóneműket, zoknikat kis műanyag kosarakban/dobozokban tároljuk, amire teszünk egy címkét, és rajzolunk rá zoknit, egy bugyit, pizsamát stb, így a gyerek is megkapja a dolgait.
  5. A játékok! Szedjük össze a szoba közepébe a játékokat, ha kicsi még a gyerek, nem kell őt bevonni, hogy melyiket tartjuk meg, melyik mehet a padlásra, vagy adományba stb. Nyilván, tudjuk, melyikek a favorítok.  De a kevesebb játék mindig jobb. Állítólag a gyerekeket frusztrálja a sok játék. Nagy gyerekkel a szortírozás már elég nagy gond, de lassan, türelmesen velük is kiszelektálhatjuk a játékokat. Mindig kérdezzük meg őket, hogy mit szólnak az adott játék elbúcsúztatásához.:) 
  6. Törött, veszélyes játékokat ne tartsunk meg! 
  7. Ha kiszelektáltuk őket, rendszerezzünk...legyenek külön dobozok (ezek cipős dobozok is lehetnek), kosarak pl. a plüsállatoknak, külön a legóknak, a barbi babáknak, a kirakósoknak. Címkézzük fel őket (írással vagy rajzzal), és tanítsuk meg a gyerekeknek, hogy amikor a játékaikat elrakják, a helyükre kerüljenek.
  8. Az íróasztalnál kész aranybánya van a szelektáláshoz: kifogyott tollak, beszáradt filcek, millió kis alkotás. Őszintén, most elfogjátok rakni az összeset emlékbe? Az emlékezetesebb darabokat megtarthatjuk, ki is rakhatjuk valahová, íme egy jó ötlet.
    Forrás:Pinterest
  9. Az ágy alatt tárolhatunk sokmindent, például az esti rendrakás után csak becsúsztassuk a játékos dobozokat az ágy alá, és máris rend van!
    A gyerekszobáról még rengeteg mindent lehetne mesélni, és nagyon jó rendszerezési ötletek vannak, ezekről is fogok írni a későbbiekben. Ha valami kifejezetten érdekel, hagyjál egy kommentet a bejegyzés végénél , és megígérem következőbe arról írok. 
Lomtalanításra fel, hadd lélegezzenek fel a szekrények! Legyen szép napotok!

Íme még pár ötlet:


Forrás: Pinterest

Forrás: Pinterest

Forrás: Pinterest

Forrás: Pinterest

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése