2016. március 1., kedd

Lomtalanítási hét / 2.nap Gyerekszoba

    

     Mivel nyakunkon a tavaszi nagytakarítás, érdemes ilyenkor előtte még beütemezni a lomtalanítást, hogy a tavasz beköszöntével felfrissüljünk, fellélegezzünk, és megkönnyítsük a nagytakarítást is.
      Ezen a héten lomtalanítunk! Ha most csatlakozol hozzánk, elolvashatod itt, hogy mikor és miért kell lomtalanítanunk? Kattints a képre!

    Tegnap a hálószobával kezdtük. Kattints a képre az infókért.        Mivel igazából az én fiam még csak 9 hónapos, ezért nem igazán beszélhetünk még tisztes gyerekszobáról....Áááá, dehogynem! Már millió ruhát kell szortírozni, tele van a szoba játékokkal, amik egész nap szanaszét hevernek....Szóval, de igenis beszélhetünk gyerekszobáról, csak még nincs azon a szinten, ahol egy nagyobb gyerek szobája. De azért hoztam Nektek pár ötletet.

2.Nap GYEREKSZOBA


   Hát azt már ennyi tapasztalattal is tudom, hogy rendet a gyerekszobában aligha lehet tartani...talán 10 percre igen, de csak míg nem tartózkodnak bennt a szobában...:) 
Viszont lomtalanítani lehet, és kell is, mert itt ténleg hamar eluralkodhat a káosz...A kisgyerekek hiper gyorsasággal növik ki a ruháikat....és miért is veszünk annyi ruhát nekik? Hogy legyen később mit elpakolni..:D A játékok is megszámlálhatatlanok...Te jó ég! Csak 9 hónapos és két láda játéka van...Azok a nagyszűlők...Tudjátok miről beszélek, nem?

Fogjunk neki!

 1.  Kezdjük a szemeteszsákkal! Szedjük össze ami szemét. Ez még a könnyebb meló.
 2.  Folytassuk a ruhákkal! Egyszer is ajánlom mindenkinek, szerezzen be pár műanyag dobozt az Ikeából, megéri a ráfordított pénzt, mert az egész lakás összeszedettebb lesz egy pár ilyen dobozzal. 
  Nekem most ennyit sikerült elraknom
 3. Amit kinőttek tároljuk ezekben a dobozokban, ha már nagyobbak a gyerekek, a különböző korszak/méretű ruhákat külön dobozokba tegyük, fel is címkézhetjük őket.
 4. Láttam egy nagyon jó megoldást gyerekszekrény rendszerezésére. Az alsóneműket, zoknikat kis műanyag kosarakban/dobozokban tároljuk, amire teszünk egy címkét, és rajzolunk rá zoknit, egy bugyit, pizsamát stb, így a gyerek is megkapja a dolgait.
 5. A játékok! Szedjük össze a szoba közepébe a játékokat, ha kicsi még a gyerek, nem kell őt bevonni, hogy melyiket tartjuk meg, melyik mehet a padlásra, vagy adományba stb. Nyilván, tudjuk, melyikek a favorítok.  De a kevesebb játék mindig jobb. Állítólag a gyerekeket frusztrálja a sok játék. Nagy gyerekkel a szortírozás már elég nagy gond, de lassan, türelmesen velük is kiszelektálhatjuk a játékokat. Mindig kérdezzük meg őket, hogy mit szólnak az adott játék elbúcsúztatásához.:) 
 6. Törött, veszélyes játékokat ne tartsunk meg! 
 7. Ha kiszelektáltuk őket, rendszerezzünk...legyenek külön dobozok (ezek cipős dobozok is lehetnek), kosarak pl. a plüsállatoknak, külön a legóknak, a barbi babáknak, a kirakósoknak. Címkézzük fel őket (írással vagy rajzzal), és tanítsuk meg a gyerekeknek, hogy amikor a játékaikat elrakják, a helyükre kerüljenek.
 8. Az íróasztalnál kész aranybánya van a szelektáláshoz: kifogyott tollak, beszáradt filcek, millió kis alkotás. Őszintén, most elfogjátok rakni az összeset emlékbe? Az emlékezetesebb darabokat megtarthatjuk, ki is rakhatjuk valahová, íme egy jó ötlet.
  Forrás:Pinterest
 9. Az ágy alatt tárolhatunk sokmindent, például az esti rendrakás után csak becsúsztassuk a játékos dobozokat az ágy alá, és máris rend van!
    A gyerekszobáról még rengeteg mindent lehetne mesélni, és nagyon jó rendszerezési ötletek vannak, ezekről is fogok írni a későbbiekben. Ha valami kifejezetten érdekel, hagyjál egy kommentet a bejegyzés végénél , és megígérem következőbe arról írok. 
Lomtalanításra fel, hadd lélegezzenek fel a szekrények! Legyen szép napotok!

Íme még pár ötlet:


Forrás: Pinterest

Forrás: Pinterest

Forrás: Pinterest

Forrás: Pinterest