2016. február 29., hétfő

Hálószoba lomtalanítása

     
Image courtesy of James Barker at FreeDigitalPhotos.net

    HÁLÓSZOBA


       Az egyik legfontosabb helyiség, ahol rendnek kell lennie, hiszen:
  • Itt hatjsuk álomra a fejünket egy fáradt nap után. 
  • Itt is ébredünk fel, ez a nap kezdésének helye, ha tele van minden kacattal, észre se vesszük, és frusztráltak leszünk már kora reggel.
  • Nem elhanyagolható, hogy ez a házastársak privát helyisége is.
  • A gyerekek a szülőktől vesznek példát. Hiába mondjuk, hogy a szobájuk egy háborús övezet, miközben a miénk se áll sokkal jobban. Mutassunk példát azzal, hogy a szülők szobájában mindig rend van.

Kezdjünk neki!

  1. Vegyünk egy szemeteszacskót, gyorsan fussunk át a szobán, és szedjük össze a szemetet, ami csak úgy ott hever.
  2. Fogjunk egy dobozt, egy kosarat, ebbe rakjunk majd bele mindent, aminek nem a hálószobában a helye. Ezt később majd helyre rakjuk.
  3. Kezdjük a fiókokkal, éjjeli szekrényekkel. Vegyünk ki mindent belőlük, töröljük ki, válogassuk át a cuccokat, próbáljuk meg a dolgokat rendszerezni valami szerint, majd rakjuk vissza őket. Ezekre jó ötlet például kis dobozok, régi cipős dobozok teteje, hogy egy helyen maradjanak a dolgok, mikor a fiókot ki-be húzogáljuk.

  4. Ne tartsunk túl sok mindent a hálószobában, mert nyomasztani fog a hangulata.
  5. A sík felületeket pár dekorációs (max.3!)dolgon kívül tartsuk szabadon, máris rendezettebb hatást kelt az egész szoba.
  6. A ruhásszekrény több időt vesz fel, viszont nagyon fontos, hogy kiszelektáljuk, amit már nem használunk. Tippek a képre kattintva! 
  7. Az alsóneműs fiók rendszerezése is hátra van. Ha fiókban tartod őket, itt egy pár tipp segítségül. Kattints a képre!
  8. Egy jó ötlet például, ha helyhiányban szenvedsz,egy szatyrot felakasztani egy vállfára, és abban tárolni pl. a zoknikat. 
  9. Hogy fenntartható legyen a rend, helyezz el a hálószobában egy szennyesnek kijelölt kosarat, dobozt (ez dekorációként is működhet), így este ahelyett, hogy a székre, földre ledobnád a ruháid, mehet egyből a kosárba.
  10. Pár tárolási ötlet még:
    Forrás: Pinterest
Forrás: Pinterest


Forrás: Pinterest

   Jó munkát és utolsónak hadd adjak egy tippet: Tegyél be egy jó zenét, sorozatot, miközben lomtalanítasz...jobban fog menni :) Lomtalanításra fel! Írd meg, ha sikerült!


2 megjegyzés:

  1. Nem volt sok időm, mert melóztam is, de MEGLETT :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az a lényeg! :) Ha csak fél órád van is, használ valamit...

      Törlés