2016. március 2., szerda

Fürdőszoba lomtalanítása


Image courtesy of khongkitwiriyachan at FreeDigitalPhotos.net


 FÜRDŐSZOBA



   Általában ez a legkisebb helyiség a házban, szóval itt muszáj jól rendszerezni a dolgokat, hogy valamelyest elférjünk benne.

Hogyan fogjunk neki?

  1. Először is szedjél ki mindent a szekrényekből, már csak azért is, mert így fogod meglátni, hogy mennyi minden felesleges dologgal van tele a fürdőszoba.
  2. Csinálj 3 csoportot: Szemét, Megtartom, Kiviszem a fürdőből.
  3. Dobj el minden üres flakont, minden olyan flakont aminek az aljában még 2 csepp van, lejárt kozmetikumok, sminkes cuccok, 20 éves hajgöndörítő/egyenesítő/hajcsavarók, amiket nem vettünk elő már 2 éve,általában a fürdőszoba tele van ősrégi rongyokkal, szivacsokkal amit a takarításhoz használtunk, mehetnek a szemétbe.
  4. Ha vannak olyan megkezdett dolgok, általában megunt parfümök, testápolók, amiket már nem fogsz elhasználni, azokat add oda valakinek. Szerencsére nekem mindig akad kinek adni.
  5. Van, hogy egyszerre több dezodor, testápoló, krémek vannak megkezdve. Ahhoz, hogy minimalizáld a rendetlenséget, előbb egyet használj el, addig a többi flakont rejtsd el. Ezzel spórolsz is.
  6. Tarts a fürdőszobában / főleg ha kicsi/ csak olyan dolgokat amiket naponta használsz. A többit vidd ki , és valahol máshol tárold.
    A kis raktáram
  7. Itt is, mint mindenhol a házban, legegyszerűbben dobozokkal tudod rendszerezni a dolgokat. Ha a mosdókagyló alatt van szekrényed, tegyél be pár (cipős) dobozt, ebben tárolhatod a tisztítószereket, wcpapírt, hajformázó készülekeket.
  8. Kis helyen, szerelj polcokat a falra, vagy rendszerezőket az ajtóra. A tusolóban tartókat szerelhetsz fel, hogy ne a földön hányódjanak a tusfürdők, samponok.
  9. A sminkkészletedet is kis dobozokban vagy poharakban tárold. Mindig figyelj a szavatossági időre, mert bakteriális fertőzéseket lehet kapni a lejárt kozmetikumoktól. Itt egy táblázat a szavatossági időkkel.
  10. A sminkecseteket egyszerűen megtisztíthatod te is! Kattints a képre!
  11. Hajcsatokat, kiegészítőket tárolhatod kis üvegekben vagy dobozkákban.
    Hajcsatok
  12. Nekem az ékszereim is a fürdőben voltak dobozkákban összesuvasztva, nem is nagyon hordok ékszert, mert nincs kedvem kibogozgatni a nyakláncokat. De mától minden más lesz...:) Rendszereztem az ékszereimet, a sminkkészletemmel együtt pedig kiköltöztettem a fürdőből a hálóba, mert meguntam, hogy az ablakpárkányon kell tartsam, ahol párásodtak az ecseteim. Szerintem egész jó kis sarkat sikerült csinálnom.
    Előtte


Már rendszerezve.Minden kéznél.



Előtte

Rendszerezve

A végeredmény. Az én kis kuckóm.:)




Még több ötlet:
www.abowlfulloflemons.net

www.wowbathroomideas.ne/
www.livinglocurto.com

Ezzel meg is lennénk a fürdőszobával. Van még kedvetek a lomtalanításhoz? :) Még 2 nap!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése