2016. március 1., kedd

Nappali lomtalanítása

     
Image courtesy of Maggie Smith at FreeDigitalPhotos.net

NAPPALI


       A nappali az a hely, ahol a család folyton együtt lóg. Tv-t néz, játszik, házifeladatot old, könyvet olvas, internetezik, szórakozik, számlákat fizet be, netán vasal. Egyszóval ez a központi helye a lakásnak, és mivel mindenki mindent itt csinál, elég nagy kupi tud lenni. A legjobb megoldás , hogy a nappaliban valamelyest is fenntartható rend legyen, ha nem zsúfoljuk túl, sem bútorokkal, sem mindenféle emléktárgyakkal, amelyek általában a nappaliban kapnak helyet. 

Kezdjünk neki!

  1. A nappaliban is, mint minden más szobában ugyanazok a szabályok az alapok. Szortírozás, szortírozás! 
  2. Itt is használjunk egy kosarat/kast azoknak a tárgyaknak, amelyek nem a nappaliba valók, később ezeket helyre rakjuk.
  3. Kezdjük a könyvespolccal. Az igaz, hogy a könyvek nem érdemlik meg, hogy a padláson végezzék, de ha nincs tágas helyünk egy nagy könyvespolcnak, amelyen szépen rendezetten tarthatjuk a könyveket, akkor bizony szelektálnunk kell. Hagyjuk elől a kedvenc könyveinket, a még kiolvasásra várókat, a többit raktározzuk el valahol.
  4. Ha vannak CD-ék, DVD-ék, azokat is válogassuk ki, ami már ősrégi, nem fogjuk valószínűleg többet kinyítani , mehet adományba/kukába/padlásra. Ha sok írott DVD-énk van, vegyünk egy nagy CD tartó mappát, és abban tároljuk, vagy egy kis dobozban papír borítékokban.

                     www.myuntangledlife.com



    www.iheartorganizing.com




                                 



  5. A fényképek/albumok is általában a nappaliban kapnak helyet. A mai digitalizált világban már online is tárolhatjuk a képeinket, de én nagyon ragaszkodom a képekhez. Ami nekem bevált az utóbbi 10 évben, részletesen egy külön posztban fogok írni, de röviden minden évben készítek egy albumot az adott évről. Na mostmár ezek az albumok nem kell elől legyenek, esetleg az aktuális, a többit tegyük el egy szekrénybe. Ha sok képünk van még a modern kor előttről, egyszerűen vegyünk egy kisebb dobozt, és abba suvasszuk bele az összest.
  6. Az íróasztal, akinek -mint nekem is - a nappaliban van, igazán kupis tud lenni. Rajta a laptop, a telefonok, töltők, könyvek, papírok, írószerek, ragasztók, számlák, magazinok stb. Ha nem tartjuk rendben, nagyon bele tud rontani a nappali hangulatába. Először is rendszerezzük az iratokat. Hogyan? Kattints a képre!  
    Az írószereknek és társaiknak vehetünk egy rendszerező tálkát, vagy a kreatívabbak maguk is készíthetnek cipősdoboz tetejéből.
    Soha ne dobjatok ki cipősdobozt, annyi mindenre jó! Én a telefontöltőknek ezt a kis karton dobozt használom (Ikea - ból szerzem be az összes ilyen dolgot), mert utálom ha kábelek lógnak mindenfelé.
  7. Kábelek! Meg tudnak őrjíteni, de a neten találtam nagyon jó kis megoldásokat. Nézzétek meg!
    www.buzfeed.com


    www.homedit.com

                                                   
  8. A nappaliban mindenképp helyezzünk el egy valamivel szebb kukát, így ahelyett, hogy a kávézó asztalon, itt ott a szekrényeken heverne a szemét, mert dögök vagyunk kimenni a konyháig, legalább egy helyen lesz a szemét. Ez nálunk állandóan tele van.
  9. Én személy szerint nem szeretem ha a kanapén bármi is van, díszpárnától elkezdve pokrócok, erre megoldás egy ilyesmi kosár, amibe beletehetjük a pokrócot, párnát, és csak akkor vesszük elő, ha szükségünk van rá.
    www.iheartorganizing.com
  10. Hajlamosak vagyunk túl dekorálni a nappalit, mert vagy kedves emléktárgyak, csecsebecsék kerülnek itt kiállításra, vagy képkeretek minden színben, formában..:) Hogy rendezettebb legyen a nappali, vegyünk pár egyforma képkeretet, és ahelyett hogy valamelyik polcra raknánk , szegezzük fel a falra őket stílusosan. 
    www.mybigfathappylife.com
  11. Egy polcra, sík felületre ne tegyünk 3-nál több dekorációs elemet. A kevesebb itt több.
  12. Van még valami amit kifelejtettem? :)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése