2016. július 12., kedd

Apró dolgok amelyek örömet szereznek nap mint nap...

Mi tud örömet szerezni nap mint nap az embernek, egy otthonülő anyukának, hogy megmaradjon pozitívnak, jókedvűnek? Végig olvasva így utólag a listát, nem is olyan nehéz engem boldoggá tenni. És neked, mire van szükséged, hogy azt mondhasd a nap végén, hogy "Ez is egy jó nap volt"?!

1. Egy közös nyugodtan elfogyasztott finom reggeli a férjemmel és a fiammal. - Szeretem ha kipihenten (és ezért) jókedvűen ébredek, olyankor készítek valami finom reggelit, szépen megterített asztallal, ami megadja a löketet az előttünk álló napra. Jó érzés korán reggel nyugodtan az asztal mellett beszélgetni és reggelizni.

2. Reggeli tusolás. - Sokkal jobban szeretek tusolni reggel mint este. Felébreszt, felfrissít, ugyanakkor arra ösztönöz, ha már ott vagyok a fürdőszobában kisminkeljem magam, beszárítsam a hajam, és felöltözzek szépen akkor is ha nem megyek sehová. Csak szimplán jól érzem magam tőle.

3. Reggel kimenni a friss levegőre. -
Habár sokszor ellustizom, hogy kimenjek, következőbe mindig megfogadtatom magammal, hogy igenis ki kell mennem, mert annyira jó érzés a friss, kora reggeli levegőt beszívni. Még akkor ébredezik a természet, az emberek, van benne valami leírhatatlan érzés.

4. Rendbe rakni a házat 10 óra előtt. - Amikor ez sikerül, rengeteg energiát kapok tőle és még még többre vágyok, hogy dolgozhassak egész nap.

5. Zenehallgatás. - Adele a kedvencem most és a fiam is imádja. Mindennap meghallgatjuk a napi Adele adagunkat, ami rögtön jó kedvre derít.

6. Dance fitness. - Ha 5 percet is sikerül, az adrenalin úgy feldob, hogy még percekig vigyorgok tőle mint egy vadalma.

7. Üres, tiszta konyhapult. - Nem sok minden van ami ekkora elégedettséggel tölt el, mint amikor a konyhám tiszta, sehol egy mosatlan, ragyog a kagyló, üres a konyhapult.

8. Ha beteszem mosni a ruhákat (egy háziaasszonyt úgy tűnik nem nehéz boldoggá tenni). -Ha kiürül a szennyeskosár, és végre elindítom a gépet. Az embernek szüksége van rá, hogy hasznosnak érezze magát, és hogy elérjen dolgokat. Ez nincs másképp nagy célok esetében sem, de a mindennapi feladataink elvégzésében sem. Jó látni mikor valamit csinálsz és eredménye van.

9. Lista írása. - Mikor leülök este és megírom a másnapi To do listámat, kigondolom a másnapi ebédet, tervezgetek, álmodozok.

10. Sorozat nézés. - Az egyik gyengém a sorozatok. Szükségem van rá, hogy legalább egy részt naponta megnézhessek. Nekem ez a kikapcsolódás.

11. A gyermekem kacaja. - Egy nap sem telhet el, hogy ne kacagtassam meg ezt a roszcsontot. Gyógyír mindenre.

12. A férjem, mikor érzem, hogy gondol rám, és haza érkezve a munkából rögtön átveszi a lúrkót, mert tudja, hogy ez az amire a legjobban szükségem van..:) 

13. Este mikor már csend van a házban, lekapcsolom a villanyt, bebújok az ágyba és belefészkelem magam a párnámba. hmmm...újabb napnak van vége.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése