2016. július 28., csütörtök

Tippek az előszoba kialakításához, hogy a rend látszatát keltse

       
Innen


     Sokszor nem fektetünk nagy hangsúlyt a bejáratra, pedig nagyon is meghatározza az egész lakásunk harmóniáját. Ez a legelső hely, ahová belépünk mi magunk is és a vendégeink is, ugyanakkor az utolsó hely is amit látunk, mikor elindulunk otthonról. Talán észre se vesszük (mondjuk én nagyon is) és frusztrációt vált ki, ha rendetlen, túlzsúfolt.
        Másfelől a feng shui szerint is nagyon fontos, hogy az előtérbe rend legyen, hívogató, barátságos környezet fogadjon minket. Mivel itt található a főbejárat, az energiák is itt áramlanak be otthonunkba. Ha nem hagyjuk, hogy az energia átjárja a házunkat, mivel megütközik a "nagy káoszban", kihat az egész családunk közérzetére.
Innen



Mit tehetsz, hogy az előszobád barátságos, hívogató legyen?

  1. Figyelj a megvilágításra. Ha nincs elegendő természetes fény, gondoskodj erős lámpáról, hogy a fény átjárja az egész teret.
  2. Figyelj a lim-lomokra. Ez az a hely, ahol sokmindent lehanyigálunk, ami aztán megbontja a rendet. Lennebb találsz erre rengeteg rendszerezési tippet, hogy elejét vehesd a káosznak.
  3. Helyezz el itt egy szép festményt, családi képeket vagy egy szép tükröt. Amikor belépsz valahová a legelső benyomást vizuálisan kapod. Tégy róla, hogy a belépők jó érzésekkel gazdagodjanak.
  4. Úgyancsak segít, ha elhelyezel itt egy virágos szobanövényt vagy egy vázát friss virággal.
  5. Szerezz be egy vidám lábtörlőt, ami illik az otthonodhoz, vagy egy puha szőnyeget a folyósódra.
  6. Tégy egy kis padot az előtérbe, hogy a cipőhúzás könnyebben menjen. (lásd a tippeknél)

Hogyan rendszerezd az előszobát?

  • Szükséged lesz egy jó szekrényre, ahová felakaszthatod a kabátokat. Nem kell drága dolgokra gondolni, nagyon ötletes dolgokat lehet kihozni például olcsó Ikea-s könyvespolcokból, amit ráadásul használtan fillérekért megkapsz, mert sok ember gyorsan rájuk un ezekre az egyszerű polcokra, de ők még nem tudják amit mi. Szuper dolgokat lehet kihozni belőlük, ha nem rendeltetés szerint használod őket.:)
    Ikea-s polcokból

    Innen

    Innen

    Ikea-s polcokból
              Minden családtagnak lehet külön kis rekesze, ahová felakaszthatja a kabátját, táskáját és a cipőket is berakhatja.
  • Szekrény híján egy hosszú akasztórúd is megteszi, rajta válfákkal, így a szép kabátod se fog összegyűrődni. Ha kisgyerekek vannak, könnyítsd meg a dolgukat azzal, hogy az ők magasságukba is raksz el akasztót a falra, így nem kell rád várniuk, hogy megkapják a kabátjukat.
    Innen

    Innen
  • Tegyél egy kis asztalt vagy polcot a falra, ahová leteheted a kulcsokat, pénztárcákat, szemüvegeket, telefonokat. Ide jöhet a fentebb említett szobanövény/virág is.
    Mindig kosárba tedd a dolgokat
  • Pad könyvespolcból
    Innen
    Innen
  • Készíts egy padot könyvespolcból, amire teszel egy hosszú szivacsos párnát vagy (ahogy én fogom megoldani) egy teraszra szánt/kültéri hátpárnát. Dupla öröm, hogy a pad alá a cipőket is beteheted.
    Innen
  • Az esernyőket tárold egy vödörben vagy esernyőtartóban.
  • Ha gyerekek vannak a háznál, tégy egy nagy kosarat a bejárathoz, hogy abba tehessék a labdákat, teniszütőket és hasonlókat.
    Innen

    Innen
  • Még mindig túl sok a cipő? Szögezz polcokat a falra és oda sorakoztasd fel őket. Papucsokat, lapos cipőket egy nagy kasban is tárolhatod.
    Innen
  • Használd ki a falat tárolásra. Szögezz föl egy irattartót a postának, szöget a cipőkanálnak, a kulcsoknak, a lényeg, hogy mindennek legyen meg a helye, és ne csak feküdjön valahol.
    Innen

    Innen


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése