2016. július 26., kedd

10 mód arra, hogyan végezz több dologgal kevesebb idő alatt

 

      Az idő pénz. Nem, az anyukáknak az idő kincs. Sosincs belőle elég, és a mindennapi feladatok elvégzése végeláthatatlannak tűnik. Ha kicsi a gyerek, sietned kell, hogy elvégezd a dolgod míg alszik, míg nem nyűgös, ha már nagyobb sietned kell a suli előtt, sietned kell az ebéddel, mire hazaérnének, utána sietsz a külön programjaikra, majd a vacsi elkészítésével...és ebbe még nem is volt benne a takarítás. Ha nem koncentrálsz megfelelően, nem tudod a feladataidat teljesíteni.
Íme néhány tipp, hogyan végezz el több feladatot kevesebb idő alatt.

  1. Teremts rutinokat! Tudod, hogy mit kell megtenned, hogy jól működjön a háztartásod, a családi életetek, nincs más hátra mint ezekből a feladatokból rutint kovácsolni, hogy magától menjen a dolog, és hipp hopp kész legyetek a dolgokkal.
  2. Kelj fel kicsit korábban, vagy feküdj le később, amelyik neked jobban megfelel. A lényeg, használd ki az időt, míg a gyerekek alszanak. Ha nem munkára, hát legalább a magad kényesztetésére.
  3. Kapcsold ki az értesítéseket a telefonodon. Ha állandóan csipog, mert valaki valamit csinált a Fb-on vagy e-mailt kaptál, folyamatosan megszakítod a munkádat, és eltereli a figyelmedet. Nem dől össze a világ, ha fél napig nem lépsz be a közösségi oldalakra.
  4. Rövidítsd le a TO DO listádat: Csak a legfontosabb tennivalóidat írd össze, hogy elsősorban azokra koncentrálj, ha megvannak, jöhetnek a többiek.
  5. Mozogj. Iktass be legalább 10 perc mozgást a nap közepén, fitness vagy tánc, bármi ami téged rögtön jó kedvre derít, és energiával lát el a nap többi részére.
  6. Maradj egészséges. Figyelj az életmódodra. Ha nem iszol elég vizet, fáradtabbnak érzed magad, ha nem alszod ki magad, ugyancsak, ha nem ügyelsz a higiéniára, megbetegszel.
  7. Koncentrálj. Próbálj meg ne ide-oda futkosni, 2 dologba belekezdeni egyszerre. Előbb végezz el egy dolgot, utána fogj neki a másiknak. Gyorsabban végzel.
  8. Lomtalaníts. Ha túl sok cuccod van a lakásban, folyamatosan elvonja a figyelmedet, és az idődet. Minél üresebb, rendezettebb egy szoba, annál gyorsabban végzel vele.
  9. Állíts fel fontossági sorrendet. Mondj nemet a jelentéktelen dolgokra. Ha nem segít a céljaid vagy a családod céljainak eléréséhez, ne tedd meg.
  10. Táplálkozz okosan. Egyél többször kevesebbet, tele vitaminnal, fehérjével, megfelelő gabonával. A megfelelő táplálék több energiát ad.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése