2016. augusztus 5., péntek

25 szuper költözési tipp!
      Kiköltöztünk....beköltöztünk! Végre!!! :) Pontosan 5 napja, és most már lassan úgy kezd kinézni a lakásunk, mint egy otthon...igaz, még 2 szobában villany sincs, de ez a legkisebb problémám.                   Végtelenül örülök, hogy nagyobb lakásba költöztünk, és közel a világhoz(eddig egy magányos dombon laktunk, elzárva a külvilágtól)...Végre úgy rendezhetem be a lakást, ahogyan kedvem tartja, egészen új életet kaptam, úgy érzem..:D
     Most, hogy már van tapasztalatom, megosztom Veled is azokat a tippeket, amelyeket én fontosnak tartok. A lényeg, hogy ne stresszelj, és kezdj el időben (de ne túl korán) pakolgatni, és az utolsó napokat szervezd meg rendesen, a főzéseket, takarítást, utolsó pakolni valókat.
 1. Készülj fel a költözésre! Legyen a háznál ragasztószalag (legalább 2), olló, filctoll, esetleg színes papír, nagy szemeteszsákok.
 2. Szerezz be dobozokat! A legjobb, ha használtat veszel, vagy nagy árúházakban utána érdeklődsz, van ahol szívesen adnak.
 3. Pakolás közben lomtalaníts! Használd ki, hogy most minden a kezedbe kerül, ami nem kell már, dobd ki/add el/adományozd el! Ne vigyél kacatot az új lakásba.
 4. Minden dobozra nagy betűvel írd rá, hogy melyik szobába jár, és hogy mi van benne. Hidd el 2 nap múlva már nem fogod tudni, mi mindent is tettél bele. Színes papírokkal is megoldhatod, hogy feltűnő legyen mindenki számára, pontosan melyik helyiségbe kell kerüljön az adott doboz. Minden szobának más színkódja legyen.
 5. Ne pakold meg túlságosan a dobozokat, nehogy leszakadjon az alja.
 6. A törékeny dolgokat újságpapírba csavard. Már jóval előtte kezd gyűjtögetni az újságokat.
 7. A tányéroknál úgy is megoldhatod, hogy minden porcelán tányér közé teszel egy műanyag tányért.
 8. Amit nagyon féltesz, tekerd törölközőbe, konyharuhákba.
 9. Az üres részeket a dobozban töltsd ki párnával, plüss állatokkal, hogy megóvd a törékeny dolgokat.
 10. A késeket is konyharuhába vagy aluminíumfóliába csavard.
 11. Irodai kellékeket, tűzőket, apró dolgokat tedd zip-zap zacskóba.
 12. Jegyezd meg, hová tetted a kábeleket, mert idegesítő tud lenni, ha nem kapod meg őket, amikor kellenének.
 13. A szétszedett bútorok csavarait, szögeit tedd zacskóba, írd rá egy papírra melyik bútorhoz jár, tedd bele a zacskóba. Az összes csavaros zacskót tedd egy helyré.
 14. A vállfás ruhákat le ne szedd. Húzz rájuk egy 110 l-s szemeteszacskót, kösd meg a válllfák nyakánál.
  pinterest.com
 15. Minden dobozt egy szobába(közel a bejárathoz) gyűjtsél, hogy ürüljön a ház, és te is lásd a dolgok végét. :)
  A töredéke a cuccainknak
 16. Ne vásárolj sok kaját az utolsó hétre. Próbáld meg felhasználni azt ami van, hadd ürüljön a hűtő is, a kamra is.
 17. A könyveket tedd bőröndbe, mert azt könnyebb húzni, mint kézben cipelni az 50 kg-os dobozt.
 18. Pakolj egy táskát a családnak az első pár napra szükséges dolgokkal, csereruha, törölközők,tisztálkodási szerek, játékok a gyereknek stb.
 19. Az olajos, folyékony dolgokat mindig felállítva pakold el, és jól összecsomagolva, plusz zacskóba téve, nehogy arra ébredj, hogy egy egész doboz úszik az olajban.
 20. Előző este űrítsd ki a hütőt, a kaját tedd hűtőtáskába, és pucold ki a hűtőt.
 21. Legyél kész mindennel előző este, de ténleg mindennel.
 22. Ne feledkezz meg a segítőkről se. Üss össze valami szuper egyszerűt, hogy a munka végeztével meg tudd az éhes embereket kínálni. A sörről ne feledkezz el!
 23. Legkésőbb 2 héttel a költözés előtt jelentsd be a lakcím változásodat a szükséges hivatalokban.
 24. A kipakolást a konyhával kezdd, hogy tudjál főzni vagy valamit enni. Elsőként az asztalt és ágyat szereljétek össze, mert enni és jól aludni lesz a legfontosabb ebben a káoszban.
 25. Ha bérelt lakásba költözöl, mielőtt becuccolnátok, körültekintően vizsgáld végig a lakást, készíts fotókat az esetleges hibákról, jegyezd fel őket, majd a főbérlővel nézzétek át. Nem akarsz majd fizetni olyasmiért, amit nem is te okoztál.
Már az új lakásban...jobb játék nincs is, mint kipakolni a dobozokat...:)

Isten hozott az új lakásodban!!!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése