2016. november 1., kedd

Tervezd meg a karácsonyi költségvetésedet!

     


     A karácsony a többség szerint a legszebb ünnep, mindenki izgatottan várja, készül rá, tervezi. Igen ám, de a karácsony drága is. Sokszor felér egy nyaralás költségével, amit mondjuk ki, mindenki nehezen enged meg magának. Attól függően, hogy mekkora a család, vársz-e vendégeket, ez az összeg változhat. Okos döntés lehet, ha szigorúan megtervezed a költségkeretedet Karácsonyra, hogy biztosan ne költs többet, mint amit megengedhetsz, hogy aztán januárban ne arra ébredj, hogy adóságaid vannak, és nincs mit egyetek.
      A nővérem kikacagott a minap, mikor azt mondtam neki, hogy én többet karácsonyig nem megyek boltokba, mert a szívem szakad meg, hogy ezt nem vehetem meg, azt nem vehetem meg. A kereskedelem marketingje karácsonykor hoz a legtöbb hasznot az üzleteknek, mert ez az ünnepi hangulat mind arra sarkall, hogy mindent vegyél meg. Hát engem is...:)) Úgy döntöttem jövőben nem megyek nyaralni, és már júniustól karácsonyra fogok spórolni. :D
     Viccet félretéve, biztos ami biztos alapon, csinálj egy tervet magadnak, sokat segíthet. Én miután kigondoltam, hogy mennyit szánok ajándékra, fogtam a pénzt, mindegyik bankjegyre ragasztottam egy cetlit, ráírtam a nevét akinek szánom, beletettem egy borítékba, és abból fogok gazdálkodni. Mikor elfogy, el lesz fogyva, nem hogy még utolsó pillanatban meglátok egy szép doboz csokit stb., ha nem lesz rá már pénz, hát így jártam.



További tippek a karácsonyi költségkeret megtervezéséhez


  1. Üljetek le a férjeddel, pároddal, és beszéljétek meg, mennyit tudtok idén Karácsonyra szánni. 
  2. Állítsatok fel egy keretet, leosztva kategóriákra: ajándékok, dekoráció, élelem stb.
  3. Készíts egy vásárlási tervet, hogy kinek mit és mikor veszed meg, hogy elkerüld a rohanást, idegeskedést, és felesleges költekezést.
  4. Vásárolj online, főleg ha kevés az időd, így otthon este a kanapéról is tudsz nyugodtan válogatni, és nem is csábulsz el annyira, mint egy üzletben a sok dekoráció, leárazás láttán.


Itt tölthetsz le segítséget a költségvetésed megtervezéséhez.

Kattinst a képre a letöltéshez

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése