2017. február 16., csütörtök

Gyógyszerek selejtezése/rendszerezése




     Mint minden egyéb dolog, a gyógyszerek is ugyanúgy felgyűlnek idővel. Adja az Isten, hogy felgyűljenek, és ne lenyelni kelljen. Mivel az ember szeret elővigyázatos lenni, mindenféle gyógyszert tart otthon, amit nem föltétlenül használ el, így azok lejárnak. Nagyon fontos, hogy a gyógyszereket rendszeresen selejtezzük, mert veszélyesek lehetnek, ha lejártak vagy ha olyan gyógyszerek vannak megkezdve amit egyszer felírt az orvos valamilyen betegségre, és megmaradt belőle, aztán az ember próbálja magát otthon kezelni, és beszedi, mert úgy gondolja arra a nyavalyára is jó lehet. Ne tegyük. Ne kezeljük magunkat a saját fejünk szerint.

Hogyan fogjunk neki?


1. Tegyük ki az asztalra az összes gyógyszert. Egyesével járjuk át, ami lejárt, elszíneződött, vagy már nem tudjuk mire volt felírva, dobjuk ki. Figyelem: A folyékony megkezdett szipurok stb. általában felbontás után 2-3 hónapig fogyaszthatók. Főleg a gyerekeknél figyeljünk erre nagyon.
2. Vágjuk le az üres, már elfogyasztott részeket.
3. Tegyük vissza a dobozukba a kiszedett tablettákat.
4. Tároljuk külön a gyerekek gyógyszereit, hogy véletlenül se tévesszük össze a tablettákat, és könnyebben, gyorsabban megkapjuk, ha valamire szükségünk van.
5. Olyan helyen tároljuk a gyógyszereket, ahol a gyerekek nem férhetnek hozzá.
6. Tároljuk őket hűvös, száraz helyen.
7. A kiselejtezett gyógyszert NE DOBJUK a kukába, mert súlyosan károsítja a természetet, aztán visszajut a hatása hozzánk is. Általában minden országban le lehet adni őket a gyógyszertárban.
8. Mindig legyen otthon egy vészhelyzet csomag, olyan gyógyszerekből, mint fájdalomcsillapítók, lázcsillapítók, emésztésserkentő, savtabletta, ilyesmik, meg ragtapaszok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése