2016. november 18., péntek

Családi hagyományok teremtése Karácsonyra

         


      Amikor az ünnepekről beszélünk, mindenkinek él egy kép a fejében, hogy milyen is , hogyan tölti el a családja körében, emlékek jönnek elő, ízek, illatok elevenednek meg. Emlékszünk, hogy gyerekkorunkban mennyire vártuk az Angyalt, a karácsonyfa diszítést, a kolbászt, töltelékes káposztát és így tovább. 
        Minden családnak megvannak a szokásai ünnepekkor. És mivel a gyerekből felnőttekké váltunk, és mostmár magunk is saját kis családot alapítottunk, nálunk is kialakul egy bizonyos szokás. De nem muszáj követnünk a régi példákat. Teremthetünk magunknak új, jópofa hagyományokat, és a régiekből is megőrízhetünk egyet kettőt. A gyerekeknek, és nemcsak nekük, klassz emlékekekké válnak, és majd később is összehozzák a családot.


Ötletek karácsonyi hagyományok teremtéséhez1. Készítsetek közösen karácsonyfadíszeket. 

2.Rendezzetek karácsonyi film maratont. Például karácsony előtt egy hónappal minden pénteken megnéztek egy filmet. Összeszedtem nektek egy listát a karácsonyos filmekről.
Kattints a képre a letöltéshez

3.Hallgassatok karácsony előtt minden nap karácsonyi 

dalokat és énekeljetek.

4. Újítsd meg a hagyományos karácsonyi menüt. Számolj le a töltelékes káposztával vagy bejglivel, de csak ha akarjátok...:) 

5.Írjatok levelet a Mikulásnak, és küldjétek is el

 Lappföldre.

6.Aludjatok a karácsonyfa körül szenteste. Én ezt imádtam kiskoromban, a színes, villogó fenyőfa mellett aludni a sötétben a földön.

7. Adományozzatok közösen egy rászoruló családnak.Tegyetek ki egy dobozt a lakásban, írjátok rá Jézuska, és a család minden tagja tehet bele valami kis ajándékot, ami majd átadtok egy rászoruló családnak.

8. Süssetek közösen sütit mamáéknak,dédiéknek, és

 vigyétek el nekük.

9. Legyen nektek is egy vicces karácsonyos egyforma

 pullóveretek, amit Szenteste viseltek.    És végül egy hagyományt ne felejtsetek el tovább vinni...:D Megnézni a Reszkessetek 

betörőket!!!! :)))