2016. november 18., péntek

Családi hagyományok teremtése Karácsonyra

         


     Az Ünnepekhez mindannyian különböző képeket társítunk. Emlékek idéződnek fel bennünk, érezzük az illatokat, ízeket, amelyek meghatározták a gyerekkorunkat. Felelevenednek az érzések, az öröm és az a mágikus érzés, amivel vártuk a Mikulást és az Angyalt, a játék a karácsonyfa körül, és a csodálatos színek, amiket a fán lévő égők adtak. A kolbász, hurka, a mákos-diós tekercs, a Coca-Cola, ami elmaradhatatlan volt Karácsonykor. De ott volt ám Kevin is minden Karácsonykor....:) a film után meg készültünk az éjféli misére...mind mind szép emlékek.
        Minden családnak megvannak a szokásai ünnepekkor. Mostmár magunk is saját kis családot alapítottunk, így nálunk is ki alakulnak idővel a saját kis családi hagyományaink.  Nem föltétlen kell követnünk a régi példákat. Teremthetünk magunknak új, jópofa hagyományokat, és a régiekből is megőrízhetünk egyet kettőt. A gyerekeknek, és nemcsak nekük, ezek a szokások válnak a legszebb emlékekké ,amelyek később is összehozzák majd a családot.


Ötletek karácsonyi hagyományok teremtéséhez



1. Készítsetek közösen karácsonyfadíszeket. 

2.Rendezzetek karácsonyi film maratont. Például karácsony előtt egy hónappal minden pénteken megnéztek egy filmet. Összeszedtem nektek egy listát a karácsonyos filmekről.
Kattints a képre a letöltéshez

3.Hallgassatok karácsony előtt minden nap karácsonyi 

dalokat és énekeljetek közösen.

4. Újítsd meg a hagyományos karácsonyi menüt. Hadd legyen nektek is saját ünnepi étkeitek. 

5.Írjatok levelet a Mikulásnak, és küldjétek is el

 Lappföldre.

6.Aludjatok a karácsonyfa körül szenteste. Én ezt imádtam kiskoromban, a színes, villogó fenyőfa mellett aludni a sötétben a földön.

7. Adományozzatok közösen egy rászoruló családnak.Tegyetek ki egy dobozt a lakásban, írjátok rá Jézuska, és a család minden tagja tehet bele valami kis ajándékot, ami majd átadtok egy rászoruló családnak.

8. Süssetek közösen sütit mamáéknak,dédiéknek, és

 vigyétek el nekük.

9. Legyen nektek is egy vicces karácsonyos egyforma

 pullóveretek, pizsamátok, amit Szenteste viseltek.


10. Minden évben Karácsony napján menjetek el

 szánkózni, vagy síelni, korcsolyázni.


11. Készítsetek minden évben egy családi fotót, 

ugyanolyan pózban, ugyanolyan háttérrel.



    És végül egy hagyományt ne felejtsetek el tovább vinni...:D Megnézni a Reszkessetek 

betörőket!!!! :)))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése