2017. február 16., csütörtök

Kozmetikumok lomtalanítása/ rendszerezése

   

    Általában a fürdőszoba a legkisebb helyiség a házban, szóval itt muszáj jól rendszerezni a dolgokat, hogy valamelyest elférjünk benne. És mi van a legtöbb a fürdőszobában? Kozmetikai cuccok, testápolók, szépítkezési szerek, kütyük stb.
    Attól függ, hogy mennyire hangsúlyozod női mivoltodat, szép számban akadhat a lakásban ezekből. :)
    
Hogyan fogj neki?


Kattints a képre!
  1. Először is szedjél ki mindent a szekrényekből, már csak azért is, mert így fogod meglátni, hogy mennyi minden felesleges dologgal van tele a fürdőszoba. Ha van máshol is még kozmetikai cuccod, azokat is hozd mind ide.
  2. Csinálj 3 csoportot: Szemét, Megtartom, Kiviszem a fürdőből. Ha kiviszed azokat a dolgokat amiket nem használsz rendszeresen, sokkal több helyed marad, és rendezettebbnek fog tűnni a fürdőszoba. Találj valahol a lakásban egy polcot ezeknek. Persze ha szuper nagy fürdőszobád van tele szekrényekkel, akkor szerencsés vagy.
  3. Dobj el minden üres flakont, minden olyan flakont aminek az aljában még 2 csepp van, lejárt kozmetikumok, sminkes cuccok, 20 éves hajgöndörítő/egyenesítő/hajcsavarók, amiket nem vettél elő már 2 éve.
  4. Ha vannak olyan megkezdett dolgok, általában megunt parfümök, testápolók, amiket már nem fogsz elhasználni, azokat odaadhatod valakinek.
  5. Van, hogy egyszerre több dezodor, testápoló, krémek vannak megkezdve. Ahhoz, hogy minimalizáld a rendetlenséget, előbb egyet használj el, addig a többi flakont rejtsd el. Ezzel spórolsz is.
  6. Itt is, mint mindenhol a házban, legegyszerűbben dobozokkal tudod rendszerezni a dolgokat. Ha a mosdókagyló alatt van szekrényed, tegyél be pár (cipős) dobozt, ebben tárolhatod a tisztítószereket, wcpapírt, hajformázó készülekeket.
  7. Kis helyen, szerelj polcokat a falra, vagy rendszerezőket az ajtóra. A tusolóban tartókat szerelhetsz fel, hogy ne a földön hányódjanak a tusfürdők, samponok.
  8. A sminkkészletedet is kis dobozokban vagy poharakban tárold. Mindig figyelj a szavatossági időre, mert bakteriális fertőzéseket lehet kapni a lejárt kozmetikumoktól. Itt egy táblázat a szavatossági időkkel.

Íme pár szuper ötlet rendszerezésre a Pinterestről


















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése