2017. február 24., péntek

Háztartási textíliák selejtezése és rendszerezése




    Vagyis törölközők, ágyneműk, asztalterítők, konyharuhák és társaik tartoznak ebbe a kategóriába.
Ki ne szeretné, hogy a háztartási textíliák is rendszerezve legyenek, hiszen nemcsak a szemünknek tesz jót, de a lelkünknek is, ha minden katonásan áll a szekrényben. Itt könnyű rendet tartani, ha már egyszer megcsináltuk, hiszen nem bonyolítunk le itt túl nagy forgalmat, általában nem sietünk, ha valamit ki kell vennünk.

Mire figyeljünk, mitől kéne megszabaduljunk?


1. A nagyon elnyűtt, már fehérből szürke lett törölközők.
2. Nagyon pecsétes, esetleg kivágott asztalterítők.
3. Kiégetetett, lyukas, szakadt konyharuhák.
4. A már nagyon régi, vagy nem használt, "nem szeressem" ágyneműszetteket. Valahol olvastam a neten, hogy igazából csak 2 rend ágyneműhuzatra lenne szükségünk, hiszen egyszerre csak egyet tudunk felhúzni, egyet meg addig kimosunk.Én viszont nagyon szeretem az ágyneműhuzatokat, ha lenne sok pénzem, biztosan sokat vennék belőlük. De nem szeretem, ha már nem néznek ki jól, kifakultak a sok mosástól, ezektől meg szoktam szabadulni pár évente.
5. Letett függönyök, amiket már nem fogunk sehová feltenni, mert lecseréltük újabbra.
6. Egyszerűen mindent, amit már nem használunk, legyen az takaró, párna, paplan stb.

Ha megvagyunk a selejtezéssel, rendszerezzük őket kategóriák szerint, és szépen összefogva tegyük el őket. Ha lehetőségünk van, a háztartási textíliákat tároljuk egy helyen.
Megmutatom nálam hogyan néz ki a szekrény, fel is címkéztem őket.










Mindig csak egy nagy kupacot tudtál hajtogatni a gumis lepedőből? Most mutatok két módszert is rá, hogyan hatogathatod össze profi módon.
Videó



Ötletek a Pinterestről

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése