2017. április 22., szombat

Számítógép/Digitális lomtalanítás


              


   Ez a mai világban már nem maradhat le a listáról, ha lomtalanítjuk a lakásunkat.Telefontól elkezdve egészen a számítógépig, naponta folyamatosan használjuk őket, hol így hol úgy. Itt aztán van forgalom, és egyúttal a digitális szemét is halmozódik. Mint minden másban, minél rendezettebb a számítógéped/telefonod, annál hatékonyabb leszel, főleg ha munkára is használod őket. Nem beszélve arról, mennyire le vannak terhelve az elektronikai kütyük. Ezért itt az idő, hogy egy kis helyet felszabadíts, selejtezz, törölj, törölj.....és törölj..:)


Hogyan fogj neki?
  1. Kezdd a dokumentumokkal, mappákkal. Ha túl sok minden található itt, kategóriákba kell rendszerezned, pl.: munka, hivatalos papírok, hobbi stb. Amire nincs szükséged, töröld.
  2. A képes mappákat is vedd sorba. Hogy hogyan rendszerezhet a digitális képeket, olvass tovább a képre kattintva.
  3. Van egy olyan mappa  a számítógépen, hogy Downloads/Letöltések, ahová azok a fájlok kerülnek, amiket az internetről letöltesz. Legyen az kép, dokumentum, fájl stb. Általában ezeket  rögtön beleteszed más mappába, vagy a desktopra kerülnek, de ugyanúgy megmaradnak a Downloads mappában is, szóval duplán foglalják a helyet. Nézd még át a biztonság kedvéért, és töröld amit kell.
  4. Ha filmeket töltesz le, a hely legnagyobb részét ezek foglalják. Selejtezd ki itt is a javát. A torrentfájlok is lementődnek a Downloads mappába, szóval azokat is ki kell törölni. 
  5. Te is szoktál egy csomó dolgot a könyvjelzőkhöz lementeni? Selejtezd ki ezeket is, ha még mindig túl sok maradt, rendszerezd mappákba azokat is,pl. receptek, videók, ötletek stb.
  6. Töröld le azokat a programokat is, amiket már nem használsz. 
  7. Az asztalon(desktop) is csinálj rendet.
  8. A végén ne felejtsd el kiüríteni a kukát.
  9. Az email-ekre is vess egy pillantást, több száz email tud összegyűlni pár nap alatt. Én mindennap törlöm a spam mappa tartalmát, és a promociós levelek mappát is, miután átfutottam. Egyedül így lehet féken tartani az email-ek tömkelegét.
  10. A telefonodon is töröld a haszontalan alkalmazásokat, a képeket tedd fel a számítógépre vagy külső drive-ra, és az üzenetek közt is selejtezz.

Hát megvolnánk. Megkönnyebültél, igaz? És a számítógép is...:)




  




 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése