2018. október 28., vasárnap

Karácsonyi kihívás /1.hét


Jingle bells, jingle bells, jingle all the way....:)




                                       



    Akkor essünk is neki a karácsonyra készülődésnek....Elsőként jöjjön egy kis kedvcsináló, hogy tele energiával és jókedvvel foghassunk neki a kihívásnak...mert jó lesz!!! :) Stresszmentes, örömteli, szórakoztató lesz, egyszerűen csak hagyjuk, hogy a Karácsony szelleme átjárjon...ne görcsöljünk rá, hiszen szinte mindenkinek karácsony a legkedvesebb ünnepe, ne hagyjuk, hogy csak azért, mert millió kis dolgunk van, elfelejtsük élvezni ezt a meghitt időszakot...Bármennyire is ma már a kereskedelemről és csiliviliről szól minden, ez mégis csak a CSALÁD ÉS SZERETET ÜNNEPE....úgy ünnepeljetek ahogy a legjobb Nektek, úgy készülj rá, ahogyan a legjobb Neked...nem biztos, hogy arról szól ez az ünnep, hogy a kamra ablakának a párkánya is le legyen mosva, vagy hogy az ünnepi tálcán 10 féle sütemény kell helyet kapjon....DE, ha te attól jobban érzed magad, vagy egyszerűen csak imádod a Karácsonyt, és minden vele járót, akkor csinálj meg mindent, hozz ki belőle a legtöbbet.....:D Én imádom a karácsonyi időszakot, és ehhez méltóan fogok rá készülni, de csak addig a pontig, amíg jól érzem magam tőle...Tégy te is így!!! Kezdhetünk?? :)


Bármibe is fog az ember,  azt előbb -ha csak egy gondolat erejéig is- eltervezi/megtervezi.. Mindig a tervezéssel kezdünk...Tervezés nélkül gyorsan káosszá fajulhat a helyzet. A tervezés segít úgy érezni, hogy kézben tartod a dolgokat...és kézben is fogod...hiszen látod az előtted álló összes feladatot, látod, hogy mennyi időn belül kell végezned vele, és nyomon követheted a haladásodat...Úgymond egy kicsit nyomás alá helyezed saját magad, de ez jó, mert így jól tudsz fókuszálni az előtted álló dolgokra, nem felejtesz el semmit, és egyszerűen csak tartod a lépést a terveddel..

Ezen a héten megtervezzük a KARÁCSONYRA KÉSZÜLŐDÉST!
 
    Talán az egész kihívásnak a legmókásabb része. Most azok akik szeretik a kreatívkodást, fogják a legnagyobb örömüket lelni benne. :) Hiszen most lesz szükség a kreatív és gyermeki énedre. Mert minél bohókásabb vagy akár elegáns, ízléses lesz, telis tele tűzdelve, ragasztva ötletekkel, színes képekkel, annál jobban fogod magad érezni a készülődés közben. Hétről hétre ki fogod nyitani, és dolgozni fogsz benne. Ez lesz a munkafüzeted, az alapja mindennek. Úgy csinálhatod ahogyan csak akarod, a te ízlésednek, kedvednek megfelelően. Felhasználhatod az én tervezőimet, vagy másét vagy csinálsz saját elképzelés szerint. A lényeg, hogy a kategoriák kerüljenek bele az én tervezőim mintája szerint. (persze azokat még bővítheted, ha szükség van rá)



        Fentebb láthatod az én első karácsonyi mappámat, ami elég egyszerű volt,a második már sokkal komolyabb volt, és ezt fogom használni az elkövetkezendő években is, úgyhogy megéri befektetni időt és esetleg pénzt egy komolyabb mappába.






     Pár ötlet még tőlem: 

  • csinálhatod mappában, de akár egy füzetben, vagy van aki számítógépen vezeti( mondjuk az nem lesz annyira élvezetes), a képzeleteden múlik.
  • vegyél matricákat, nyomtass karácsonyi képeket, vágjál ki újságból, bármit
  • minden ötletet nyomtass ki, és csatold a terveződhöz.
  • csatoljál hozzá recepteket, inspirációs ötleteket karácsonyfához, asztal terítéshez stb.
  • tavalyi, régi családi fotókat tehetsz bele a karácsonyról, adventi naptárokról, hagyományokról.
  • a végén egy nagyszerű karácsonyi mappád lesz, amit majd a következő években is felhasználhatsz.

                                   

A kihívás első heti feladata: Készíteni egy karácsonyi tervezőt (bármilyen formában), benne a tervezőkkel, listákkal( ha nem az enyémeket töltöd le, nem baj, vagy ha kézzel írod le, az se, a lényeg, a listák meg kell legyenek, mert szükségünk lesz rá) 
Ugyancsak gondolkodj el, hogyan szeretnéd eltölteni az idei karácsonyt, mi a fontos neked az idén, miket szeretnél megcsinálni a családoddal együtt, milyen élményekbe szeretnéd, ha részetek lenne. És közben sose felejtsd el, hogy miről szól ez az ünnep. Jó lenne a következő generációnak is továbbadni, hogy nem csak az ajándékokról és a teli diszített üzletekről szól ez az ünnep.
Ha meg vagy az alapokkal, akkor készen állsz a komolyabb dolgokra a 2.héttől.

Vasárnapig töltsél fel 1-2 képet a terveződről az alpontokkal együtt, hasteggel. #1.hét

Fontos: a listákat nem kell kitölteni, csak legyenek meg, és el lehet kezdeni diszíteni a mappát/füzetet, de ezt majd hétről hétre bővíteni fogjuk. 

Alább letöltheted az összes (eddigi) tervezőt, amire szükséged lesz a kihívás alatt...


Karácsonyi to do lista

Költségvetés megtervezése

Ajándék tervező

Postai címek képeslapokhoz

Ünnepi menü megtervezése

Karácsonyi filmek


     Ebben a kihívásban nem lesz nagytakarítás, de ha te betervezted, és szeretnél hozzá egy kis segítséget, letöltheted ezt az ellenőrzőlistát...


Akkor hát hajrá!!!! Nagyon várom a képeket, és minden hozzászólást...:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése