2017. október 30., hétfő

Karácsonyi kihívás /1.hét


Jingle bells, jingle bells, jingle all the way....:)
                                       

    Akkor essünk is neki a karácsonyra készülődésnek....Elsőként jöjjön egy kis kedvcsináló, hogy tele energiával és jókedvvel foghassunk neki a kihívásnak...mert jó lesz!!! :) Stresszmentes, örömteli, szórakoztató lesz, egyszerűen csak hagyjuk, hogy a Karácsony szelleme átjárjon...ne görcsöljünk rá, hiszen szinte mindenkinek karácsony a legkedvesebb ünnepe, ne hagyjuk, hogy csak azért, mert millió kis dolgunk van, elfelejtsük élvezni ezt a meghitt időszakot...Bármennyire is ma már a kereskedelemről és csiliviliről szól minden, ez mégis csak a CSALÁD ÉS SZERETET ÜNNEPE....úgy ünnepeljetek ahogy a legjobb Nektek, úgy készülj rá, ahogyan a legjobb Neked...nem biztos, hogy arról szól ez az ünnep, hogy a kamra ablakának a párkánya is le legyen mosva, vagy hogy az ünnepi tálcán 10 féle sütemény kell helyet kapjon....DE, ha te attól jobban érzed magad, vagy egyszerűen csak imádod a Karácsonyt, és minden vele járót, akkor csinálj meg mindent, hozz ki belőle a legtöbbet.....:D Én imádom a karácsonyi időszakot, és ehhez méltóan fogok rá készülni, de csak addig a pontig, amíg jól érzem magam tőle...Tégy te is így!!! Kezdhetünk?? :)
Bármibe is fog az ember,
azt előbb -ha csak egy gondolat erejéig is- eltervezi/megtervezi.. Mindig a tervezéssel kezdünk...Tervezés nélkül gyorsan káosszá fajulhat a helyzet. A tervezés segít úgy érezni, hogy kézben tartod a dolgokat...és kézben is fogod...hiszen látod az előtted álló összes feladatot, látod, hogy mennyi időn belül kell végezned vele, és nyomon követheted a haladásodat...Úgymond egy kicsit nyomás alá helyezed saját magad, de ez jó, mert így jól tudsz fókuszálni az előtted álló dolgokra, nem felejtesz el semmit, és egyszerűen csak tartod a lépést a terveddel..

Ezen a héten megtervezzük a KARÁCSONYRA KÉSZÜLŐDÉST!
Erre a legjobb mód, ha készítesz egy karácsonyi mappát vagy egy füzetet. Ha profin akarod csinálni, válaszd a mappát, amibe belefűzhetsz tervezőket, listákat, és egyéb jópofa dolgokat...Vagy csinálj egy egyedi kis füzetet, a lényeg, hogy legyenek egy helyen a karácsonyra készülődéshez szükséges dolgok. 
Megmutatom az én karácsonyi mappámat, még egyszerű formájában, de karácsonyig megtelik majd minden jóval..:)


Itt láthatod közelről milyen fejezetek kapnak helyet...ez az alap, de ezt majd még bővítjük, vagy bővítheted a te igényeiddel...Körülbelül ugyanebben a sorrendben lesznek a kihívás alatt is...

Mire van szükséged egy ilyen mappához?
1. egy mappára..:D
2. elválasztó lapokra
3. fehér lapokra/ vagy karácsonyos lapokra
4. karácsonyos matricákra..:)
5. a borítót hangulatossá teheted pl. saját fényképpel 
6. esetleg színes csillogó filcekre
7. a fantáziádra

A kihívás első heti feladata: Készíteni egy karácsonyos tervezőt (bármilyen formában), benne a tervezőkkel, listákkal( ha nem az enyémeket töltöd le, nem baj, vagy ha kézzel írod le, az se, a lényeg, a listák meg kell legyenek, mert szükségünk lesz rá) Erről egy-két képet vasárnapig feltölteni a Szervezett anyukák csoportba vagy elküldeni a rendezettotthon@gmail.com címre, hogy résztvehess a nyereményjátékon.
Továbbá, kérlek írj be a naptárba minden olyan eseményt, fontos tennivalót, ami novemberben és decemberben lesz...

Alább letöltheted az összes (eddigi) tervezőt, amire szükséged lesz a kihívás alatt...

Novemberi naptár

Decemberi naptár 

Karácsonyi to do lista

Költségvetés megtervezése

Ajándék tervező

Postai címek képeslapokhoz

Ünnepi menü megtervezése

Karácsonyi filmek


A kihívás alatt valószínű, hogy még készülnek új tervezők is..

Ebben a kihívásban nem lesz nagytakarítás, de ha te betervezted, és szeretnél hozzá egy kis segítséget, letöltheted ezt az ellenőrzőlistát...


Akkor hát hajrá!!!! Nagyon várom a képeket, és minden hozzászólást...:)