2018. november 11., vasárnap

Karácsonyi kihívás 3. hét

     
 
      Miről, ha nem az ajándékozásról szól a Karácsony?!  Kicsit felszínes kijelentés, de ha másképp lenne, akkor ajándékot se kellene vennünk..:) Nem kell túlzásba esni, törekedjünk az egyszerűségre, és próbáljunk az ünnepek lelki felére is koncentrálni.
       Most azonban az ajándékozáson lesz a hangsúly...Örülsz neki, vagy nem annyira?
       Nem tudom te hogy vagy vele, de nekem írtó nehéz feladat ajándékot venni a családnak, és ebből kifolyólag nem is okoz túl nagy örömet a kigondolása. Mondjuk mióta gyerekem van, a nagyszülős része már nem jelent problémát, mindegy mi az, csak az unokáról szóljon...:)
          Én szívesebben veszek/vennék több apró kis dolgot, mint egy nagy valamit. Így a fa alatt is több ajándék van, és olyan jó érzés rájuk nézni. Meg több időbe telik kicsomagolni is! :D
       Na de fogjunk is neki...Itt is, mint mindenben, az első helyen a tervezés áll. Biztosan már sokatok eldöntötte vagy már meg is vásárolta kinek mit vesz. Aki meg még nem, annak már muszáj lesz ezen a héten eldöntenie, különben kifut az időből, kikerül a komfortzónájából, aztán a végén csak az idegesség marad az öröm helyett. A kigondolás sok időt vesz el, én tudom...ezért muszáj letudnunk legalább ezt a felét a héten, aztán a vásárlásra még lesz egy kis időnk. 
        
 Mi segíthet a döntésben, hogy ki mit kapjon? 
  • Kérdezd meg magadtól, mire vágyna a legjobban az illető? 
  • Van-e olyan dolog, amit tudod, hogy szeretne, de ő nem venné meg magának? 
  • Aztán olyat is lehet, hogy mi az amire igazából szüksége van, vágyak ide vagy oda...?
  • Tudom, hogy nagy sláger ruhaneműt is venni karácsonyra, vajon az illető minek örülne?
  • Mivel tudnád meglepni vagy kedveskedni neki? Itt szóba jöhetnek csináld magad ajándékok is.
  • Meglephetném  tárgy helyett egy élménnyel pl.?
     Ha már sikerült kitalálni, hogy mi is is legyen az ajándék, akkor azt sem árt már otthon eldönteni, hogy hol tudnád beszerezni az adott dolgot? Nem érdemes hosszasan, cél nélkül bolyongani ilyenkor az üzletekben...amúgy is kinek van erre ideje, és főleg türelme?
      Én próbálok az üzletekben olyan gyorsan végezni amilyen gyorsan csak lehet..Nem mellesleg, minél gyorsabban haladsz az áruházban, annál kisebb az esélye annak, hogy a végén az egész karácsonyos részleg a kosaradban landoljon..:D Gyakorlatias embereknek az online vásárlás segíthet, célratörően kikeresed az adott ajándékot, megrendeled, aztán kész, többet nem fáj a fejed...Elkerülöd a nagy tömeget, a gyerek visítását, és a túlköltekezést. Ha internetről vásárolsz, ne feledd, hogy még ki is kell hozza a postás, tehát jobb hamarabb mint később.
Ne hagyd decemberre az ajándék vásárlást, különben úgy jársz, mint Arnold papa..:D
       
      Nem utolsó sorban írd fel azt is, körülbelül mennyibe kerül az adott dolog, és belefér-e a felállított költségkeretbe, amit már múlt héten elkészítettünk.
Ha még nem töltötted le az ajándéklistát, a képre kattintva megteheted:





Az e heti kihívás 1.feladata: Kitölteni a listát, és elkezdeni a vásárlást, megvalósítást. Pontosan legkésőbb dec.7-ig ideális esetben meg kellene legyen minden ajándék, mert azon a héten a csomagolás lesz a feladat..:)
                            2. feladata: Aki képeslapot küld, az ezen a héten már írja meg, készítse el, az ilyen apróságokon jobb előbb túl lenni, mint később.
  Lentebb pár jópofa ötletet kimentettem nektek a Pinterestről. Nekem az tetszik legjobban a képeket nézegetve, hogy egyszerű kis ajándékot is lehet úgy "tálalni", hogy különlegesnek tűnjenek.



Forrás

Forrás

Forrás

Forrás

Forrás

Forrás


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése