2017. december 23., szombat

Technológia mentes szabadság/ Avagy terveim 2018-ra

   

     A 2017-es év se telt tétlenül, volt minden benne, aminek lennie kellett. Visszamentem napi rendszereséggel dolgozni, a lurkónk elkezdte a bölcsit, a blogon végig csináltunk együtt két kihívást is, aminek nagyon nagyon örültem. A karácsonyi időszak különösen elfoglaltra sikeredett a kihívás miatt, de élveztem nagyon. Most viszont, az ünnepek beálltával, én is lekapcsolom magam, és csak a legfontosabbra fogok koncentrálni, a családomra és önmagamra.
    Az új évet szeretném technika- és stresszmentesen kezdeni, ugyanakkor szeretném a testemet és főként a lelkemet felkészíteni egy újabb különleges időszakra...:D Nem szeretnék semmi egyébbel foglalkozni, mint a legszükségesebbel, csak élni a mindennapokat, határidők és stressz nélkül, figyelni a családomra és önmagamra. Szeretnék tanulni, rengeteget olvasni, szeretnék megismerkedni (ha ha ha) a mozgás szeretetével, szeretném megvalósítani a 2018-as projektjeimet, így szépen sorjában:

1. Év elején nekifekszem kifesteni a lakást
2. Gyerekszoba projekt: itt az idő, hogy a lurkó lassan elfoglalja saját birodalmát...
3. Meditációs sarok kialakítása saját magamnak, egy kis zug, ahol "békére lelhetek"...:)
4. Különböző spórolási technikákat szeretnék kipróbálni, elsajátítani
5. Szeretném a későbbiekben a Rendezett Otthont új szintre emelni...

     Pontosan egy éve hagytam fel a Facebook agyzsibbasztó görgetésével, mert elegem lett, hogy annyi szemét, hülyeség és brutális dolgok jöttek velem szemben, amint elkezdtem pörgetni. Már alig lehetett képeket látni az ismerősökről (ami a valódi célja volt még ezelőtt a Facebooknak), helyette butábbnál butítóbb videók tömkelege árasztotta el az egész üzenő falat. Fogtam magam, és kitöröltem az egész Facebook történetemet, ismerősöket, és mindent, csak azért maradt meg a profilom, hogy a blogomat adminisztrálni tudjam..És sokkal jobban érzem magam, már csak néhány kivételes csoportnak vagyok a tagja, de azok értesítéseit is kikapcsoltam, és csak akkor nézem meg őket, mikor akarom. Most egy újabb fejezetet akarok megnyitani: teljesen elszakítani magam a Facebook, Instagram és minden közösségi médiás platformtól, ami értékes perceket(mi, perceket???!! órákat!!!) vesz el az életemből és a családomtól. Ne értsen félre senki, az életemhez sokat adott  a Facebook, és legfőképp a csoportom, mert annyi kedves, aranyos nőtársamat ismertem meg, egyszerűen csak túl függővé váltam tőle, és nem maradt időm és tettrekészségem más dolgok iránt. Remélhetőleg legalább 2 hónapig kibírom, meglátjuk..:)
    A blog viszont nem fog szünetelni, automatikus üzemmódba teszem, és lesznek közben új bejegyzések is. Tavasszal, új erővel jöhet megint egy lomtalanítási, nagytakarítási akció....igaz? Addig is kalandokban teli, szép telet kívánok neked! És egy izgalmas, szeretetteljes, egészségben gazdag Boldog Új Évet! Legyen a 2018 év az egyszerűség hírnöke, szabadulj meg a lomoktól, hagyd a lelkedet felszabadulni! Törekedj a minimalista életmódra, ahol nem a tárgyak tesznek téged boldoggá, hanem az emberek, események, a téged körülvevő világ a sok apró csodájával együtt.
    Addig is jó olvasást, nézzél be közbe hozzám! Örülök, hogy itt vagy!
   


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése