2017. december 26., kedd

"Túlélő csomag", ha sokat autóztok kisgyerekkel


                                                   
                         


.... avagy tippek, hogy semmi ne érjen váratlanul, ha úton vagytok kisgyerekkel. Ki ismeri a helyzetet, éppen úton vagytok valahová, és a nagy sietségben otthon felejtetted a pelust, ha a pelust nem is, akkor a törlőkendőt biztosan....kicsit kinyúlt az utazás, és a gyermek hátul már önkívületi állapotban ordít mert éhes, nálatok meg nincs semmi, mert úgy gondoltátok hamar megjárjátok.....gyorsan veszel egy útszéli üzletben egy tejbepapit, és adnád is gyorsan a gyereknek oda, mikor konstatálod, hogy b***ki kanalunk nincs hozzá....a gyermekkel nem lehet már bírni olyan hisztis, jól jönne valami játék amit rég látott, és kicsit elterelné a figyelmét....ja vagy hoppá kifolyt a kakesz, a pisi, át kéne öltözteni, de nincs mibe...vagy tiszta víz lett a játszótéren stb. stb. (én már jártam úgy, hogy csupa egy pelusban hoztam haza a gyereket a játszótérről, de szerencsére kánikula volt, ez télen viszont elkerülendő..:D ) ...ezek mind velünk megtörtént dolgok, és jöhetne a kérdés, hogy hát miért nincs pelenkázó táskám?! Hát volt, de én csak pici korában használtam, és meguntam folyamatosan hurcolni magammal, úgyhogy mikor már akkora volt, hogy elég kiszámítható volt, hogy mikor kakál, és milyen időközönként kell pelust cserélni, már nem nagyon törődtem a dologgal. Másrészről mi nem igen babakocsiztunk, mert mindenhová autóval járunk, és rengeteget utazunk rövidebb-hosszabb távra, így a legpraktikusabb megoldás az volt, ha az autóban van minden kéznél.


Na de mi van a csomagban, és mit hasznos belerakni?





1. Hát ugy-e a legfontosabb a pelus, és melléje az ezerarcú törlőkendő, amit nem csak popsi törlésre használhatunk, de szájtörlésre, kéztörlésre, "hoppá lecseppent valami" törlésre és így tovább..
2. Étel! Ritkaság, hogy ne kelljen hozzányúljak a kajás dobozhoz. Igaz, mostmár 2,5 félévesen már bármit tudok adni neki, legyen az kifli, akár csoki, bármi ami éppen akad, vagy velünk is tud enni étteremben bármit, ha muszáj, de míg kisebb volt, és csak püréket evett, elég necces volt, ha véletlenül otthon felejtettük. Mindig volt nálam egy- egy üveg bébipapi, egy melegítendő, ha volt, hol megmelegíteni, és minden eshetőségre egy gyümölcsös is. És persze egy termosz forró vízzel és tejpor. A termoszom nélkül sose indultam el...:D De mostmár elég neki egy kis keksz, vagy ropi, hogy kibírja a következő étkezdéig vagy hazáig.
3. Váltóruha, minden eshetőségre.
4. Játékok, amik lekötik a figyelmét.
5. Kiskanál, hogy enni tudjak adni, ha valamit az üzletből vásárolunk, de étteremben is jól jöhet.
6. Egy műanyag pohár, hogy inni tudjunk, de ez a felnőtteknek is hasznos, ha többen vagyunk az autóban, és nem szeretnénk egymás után inni.
7. Naptej, ez is olyan, hogy sokszor elfelejtem otthon bekenni, nem csak nyáron, de télen is, ha felmegyünk a hegyekbe szánkózni, ilyenkor jó, ha kéznél van.
8. Fertőtlenítő, ehhez nem kell sokat hozzáfűzzek.
9. Krémek, ezek csak azért, mert különben úgysem használom el őket (mintakánt kaptam), de ki tudja még valamire jó lehet..
10. A cumi, a magasságos cumi!!! Lassan már nem olyan fontos, de régebb a cumiért képes lettem volna 100 km-t is visszafele kocsikázni, csakhogy a gyereknek legyen, mert nélküle az alvást el is felejthettük.
11. Kis elsősegély dobozka, amiben ragtapasz van, géz, meg lázcsillapító kúp, anyáéknak meg fájdalomcsillapító és emésztésserkentő, minden eshetőségre, én elég kényes vagyok új ételek kipróbálásánál, úgyhogy az mindig nálam van.
12. És hát anyának se árt az óvatosság, egy tampon, és betét, na meg az elengedhetetlen wc-papír.

     Vezessen az utunk csak a játszótérig vagy messzebb, ez a csomag már sokszor kihúzott a csávából. Használhatsz hozzá egy tasakot, táskát vagy akár egy kicsi kosarat, én most újrahasznosítottam egy ajándékba kapott boros tasakot.. A csomag tartalmát persze igazítani kell az életkorhoz, na meg a család igényeihez. Ne felejts ki semmit! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése