2016. február 3., szerda

10 tipp, hogyan legyél szervezett!



A múltkor arról írtam, miért jó ha szervezettek vagyunk. Ma hozok pár tippet, hogyan valósíthatjuk ezt meg, és mit kell tennünk érte, hogy a napjaink ne káoszban teljenek el, és a lakásunkban eluralkodjék a rend.

                    Igaz a mondás: REND A LELKE MINDENNEK!


  1. Írd le a dolgokat! Kezdd azzal, hogy leírod a teendőidet, a terveidet, amiket meg szeretnél valósítani. Olyan egyszerű dolgokkal is kezdheted, mint, hogy írsz egy listát a születésnapokról, hogy időben tudd, ha a hozzátartozóidnak, barátaidnak születésnapja lesz. Írj bevásárlólistát, szervezd meg a heti menüt, csinálj takarításhoz listát, másnapra egy elvégzendő feladatok listát, fontos találkozókhoz az időpontokat jegyezd fel.
  2. A szervezett emberek nem pazarolják az időt. Írd le mit akarsz elérni ebben az évben, vagy akár egész életedben, és fogj neki már ma! Írj egy bakancslistát, és jegyezd fel melléje hogyan érheted azt el.
  3. Ne halaszgass! Minél tovább vársz a dolgokkal, annál nehezebb lesz őket megvalósítani. Ha kevesebbet akarsz stresszelni, minél előbb tedd rendbe az életedet!
  4. Mindennek legyen meg a helye a lakásban! Tárold megfelelően a dolgokat,szortírozd őket, ha mesterfokon szeretnéd, akkor címkézd fel a dobozokat, a polcokat, így nem csak gyorsan megkapod amit keresel, de egyben vigyázol is a dolgaidra, és ezzel pénzt is spórolsz.
  5. Lomtalaníts rendszeresen! Nem győzöm hangsúlyozni, milyen fontos, hogy rendszeresen lomtalanítsunk magunk körül, így nem csak a lakás szabadul fel, de egyben a lelkünk is.
  6. Csak azt tartsd meg amit használsz! Több dolog több limlomot eredményez. Az embernek fele annyi dologra sincs szüksége, mint amit manapság magunk körül tartunk.
  7. Pontosan írd le mire van szükséged, így elkerülöd, hogy olyasmit vásárolj ami felesleges. Másrészről ezért fontos, hogy mindennek legyen meg a helye, és rendben legyen tartva, mert így tudni fogjuk mi minden van a lakás összes zegzugában.
  8. Dolgozz keményen! A sikerekhez erőfeszítés kell, legyen az akár egy tiszta, rendezett lakás, vagy munkahelyi karrier. Lehet csak úgy eléldegélni is, de ha valamit jól akarunk csinálni, tennünk kell érte.
  9. Fogadd el, hogy naponta kell a háztartásban dolgozz, takaríts, tenned venned az otthonodban. Ez van, lányok! :) Ezt mi már nem tudjuk kikerülni, igaz?
  10. Egyből rakd helyre a dolgokat! Bevallom, nekem ezzel van még a mai napig problémám, amin persze dolgozok, de van még javítani való...:) Gyorsan káosz lesz a lakásban, ha ezt itt hagyjuk,azt ott hagyjuk. Vagy amit én szoktam, hogy ha valamit ki kellene vinnem a konyhába a hálószobából, akkor a nappaliban hagyom, mondván, hogy onnan mindjárt kiviszem, mikor rendet rakok. Tehát kétszer dolgozom. Jobb azonnal mindent a helyére tenni, így gyorsabban rend lesz a házban.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése