2016. június 25., szombat

Ne felejts el magadra is gondolni!!!

 

     Gondolom nem vagyok az egyedüli nő, anya, feleség aki sokszor gondol arra, hogy szeretne szuper anya, szuper feleség, szuper nő lenni. 10-20 kg-val könnyebb, csinos, szuper sexi, fiatalos, tökéletes frizurával és sminkkel nap mint nap. Ha-ha...jó vicc..igaz-e? A megvalósítás már egészen más tészta. Legalább is a többségnek, mert azért én ismerek nagyon ambiciózus, csinos anyukákat is, akik mindent megtesznek azért, hogy jól nézzenek ki. És le a kalappal is előttük. De ez a cikk most nem nekük fog szólni...:) Hanem azoknak akiknek valamiért ez nem megy, aminek több oka is lehet. 1. Abszolút időhiány (azért egy 5 gyerekes anyától ne várjuk már el, hogy toppon legyen) 2. Akaraterő és kitartás hiánya ( ez én lennék, hiába küszködök saját magam legyőzésével, egy darabig megy aztán valami elszakad és sz****k az egészre) 3. Egyszerű érdektelenség.
     Abszolút nem példázódhatok magammal a sexi anyuka témában, mert habár mindent megteszek ami tőlem kitelik( amíg tart az akaraterőm), mégis jóval el vagyok maradva a szuper nő típustól. DE attól nem adom fel soha, és hiszem, ha jól nézünk ki, ápoltak vagyunk, rendbeszedettek a kapcsolatunk is sokkal jobb. Nem szabad eltunyulnunk egymás mellett, és azt gondolni mostmár elhagyhatjuk magunkat. Ez egy sztereotípia, de mégis van benne igazság. Meg kell őrizni a szikrát, és a férfiaknak igenis a csinos, ápolt nők tetszenek. Én is próbáltam már bebeszélni magamnak sok kifogást: " Óóó hát így szeretett meg" "Óóó már úgysincs az a nagy szerelem" " Óóóóó b***a meg, nem érdekel" :) , de a végén hidd el úgyis te jársz jobban, ha nem felejtesz el magadról gondoskodni. /Zárójelben azért megjegyzem, hogy a férfiaktól is ugyanezt várjuk el, szóval egy irányba nem működik a dolog, ne már hogy a férj nagy pocakot ereszt, elhízik, ápolatlan, de azért szeretné ha az ágyba egy Heidi Klum várná./
    Viszont abban is hiszek, sőt jobban mint a kinézetben, hogy a kisugárzás, az élethez való pozítiv hozzáállás nagyon csábító.
Ha valaki hisz önmagában, mosolygós, játékos, vicces, jól tud flörtölni, akkor az a pár kis hurka a derekán, vagy az, hogy nem mindig színházba illően festi ki magát vagy összekötve hordja a haját, nem fogja megakadályozni abban, hogy a férjével a lehető legjobb kapcsolatuk legyen.
    A titok: Tégy meg minden tőled telhetőt(!!nem kell beleszakadnod, vagy beleresokadnod ha nem sikerül,de meg kell próbálnod!!) hogy csinos, ápolt anyuka, feleség legyél, de ne felejtsd el, ha nem vagy boldog, kiegyensúlyozott, mit sem ér az egész. Megkérdeztem a férjem, mit változtatna meg rajtam ha egyetlen dolgot lehetne (azt tudom, hogy nem bánná ha lefogynék stb). És meglepetés: "Ha többet mosolyognál rám!" Szóval hölgyeim, nem olyan sok az. Végülis mindenek előtt az van, hogy legyünk kedvesek egymáshoz. És egy anyuka, háziaasszony hogy tud megmaradni kedvesnek? Ha szán időt saját magára is.

    
Itt jöjjön az én 10 tanácsom nektek, hogyan maradjatok meg mosolygósnak..

                                              

1. Hallgass zenét mindennap!Húzd fel azt a hangszorót, és már 2 perc múlva mosolyogni fogsz! A zene ereje csodálatos!

2. Ne felejts el megmaradni örök fiatalnak lélekben is.

3. Öltözz fiatalosan, csinosan, hogy jól érezd magad a bőrödben.

4. Egy kevés természetes sminket nap mint nap hordjál. Egy jó sminkkészletbe érdemes befektetni, mert az eredmény fantasztikus.

5. Ne vedd magától értetődőnek, hogy csak te kell a gyerekekre vigyázz. Passzold le őket a férjednek, és ha nem laksz közel a nagyszülőkhöz, havonta 1-2x hívj babysittert vagy egy jó barátnőhöz passzold le őket(majd cseréltek). 

6. Nyugodtan engedj meg magadnak este vagy reggel egy órát/mikor a Férj otthon van/, hogy nyugodtan elvonulhass a fürdőszobába és magaddal foglalkozz. Ha a Férj hisztizne, kérdezd meg, "Mit szeretnél látni itthon mikor hazaérsz?? Egy Heidi Klum-ot vagy egy lestrapált, elnyűtt mackónadrágos, zsíros hajas, ápolatlan házisárkányt? Választanod kell!" Nem fog szólni semmit!

7. Olvass regényeket! Segíteni fog kicsit kiszakadni ebből a világból, és megfeledkezni a bajokról.

8. Álmodozni szabad! ; - ) Ne érezz bűntudatot, ha közben te is elkalandozol. Szerinted a férfiak nem ezt csinálják? :) Nyugodtan bámuld csak meg azokat a pasikat. Az nem árt...sőt..:D

9. Maradj meg mindig kicsit őrűltnek! Másképp, hogy lenne élvezetes az élet?

10. Táncolj, énekelj amikor csak alkalmad adódik rád!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése