2016. július 5., kedd

Tudtad, hogy a pizsamádat 3 naponta kéne lecseréld?

Őszintén válaszolj, te milyen gyakran cseréled az ágyneműdet? Hetente, kéthetente, havonta? Na ugye...szinte biztos vagyok benne, hogy nem a hetentét válaszoltad..ha mégis, akkor elnézést, és gratulálok, hogy te ilyen szorgalmas vagy..:) Mi, meg a többiek valamiért általában kéthetente, de olyan is van, hogy elcsúszik három hétre is. Nem tudom miért, ezt láttam, ezt szoktam meg, vagy mert szívből utálom vasalni az ágyneműket, nem tudom...De a tudósok most megmondják nekünk a frankót, hogy milyen gyakran kellene mosnunk a dolgainkat...Jó persze, igazuk van, a legtöbb már eddig is így ment, a többit meg még gyakorolnom kell...Na lássuk!

Ágynemű:

  • Hetente kellene cserélni az ágyneműnket, hogy a poratkák és minden más allergén dolgok ne szaporodjanak el túlságosan, ezáltal csökkentjük az asztma, allergia kialakulását. Nem utolsó sorban, ha belegondol az ember, hogy a poratkák gyakorlatilag belőlünk táplálkoznak....fújjj..na jó éjszakát..:) Szóval, mivel közvetlenül érintkezik a bőrünk a lepedővel, és rengeteg bőr hámlik le rólunk az éjszaka folyamán, nem beszélve arról, ha nem tusolunk le minden este....ezek már jó okok arra, hogy gyakrabban kezdjük cserélni az ágyneműnket. Az ágyneműket a lehető legmagasabb hőfokon mossuk ki.
Fürdőlepedő:

  • A fürdőlepedők nagyok, vastagok, ezért ha nem megfelelően szárítjuk ki minden használat után, hamar dohos szagot kapnak, ez az egyik, a másik meg hát bele törölközünk, ezért azt tartják, minden 3-4 használat után cseréljük le, és 90 C fokon mossuk ki.
Párnák:

  • Évente legalább 2x kellene kimosnunk, hiszen kimutatták, hogy 16 féle gomba lakozhat a párnákban, mert állandóan ráizzadunk, beleszuszogunk, nyáladzunk :) Mossuk a rajta található utasítások szerint.
Pizsama:
  • 3-4 használat után ajánlatos kimosni, télen ritkábban, ha nem izzadunk. Ha nem viselsz alsóneműt alatta, akkor gyakrabban kell mosd, hiszen a bugyidat is naponta cseréled..:) Kimutatták, hogy a koszos pizsama pattanásokat okoz a bőrön.
Táska:
  • Ez érdekes. Hetente kellene lemosnunk főleg a külső részét, hiszen annyi helyen megfordulunk vele, hogy kimutatták, hogy az alján E.Coli bacilusok tapadnak meg. Töröld át egy nedvestörlőkendővel vagy ha szövet mosd ki mosógépben.
Konyharuha:
  • Azt mondják hetente, de ebben én hajthatatlan vagyok, és mindennap lecserélem, egyrészt, mert rengeteget vagyok a konyhában, így állandó használatban van, és másodszor én mindent ezzel törölök le, szóval ez elengedhetetlen nálam. A konyharuhákat mindig külön gyűjtöm egy vödörben, és 90 C fokon, klórral mosom ki őket.
Farmer:
  • Itt megoszlanak a vélemények, vannak akik szinte soha nem mossák ki, mások azt mondják, hogy legalább 5 alkalom után, ki kellene mosni, de abban mindenki megegyezik, hogy a farmernadrágokat hideg vízben kell mosni, hogy megőrízzék színüket, és kifordítva kell feltenni száradni....Na, ezt én nem tudtam eddig. De ezentúl se fogom az egy szem farmert külön kimosni hidegvízben. :)
A többi ruhafélénél egy szabály van:
  • Ami közvetlen érintkezik a nemiszerveddel, hónaljaddal, lábfejeddel, mint alsóneműk, zoknik, pólók, fűrdőruha azokat minden használat után ki kell mosni. A fehér ruhákkal is ez a helyzet, ha azt szeretnénk, hogy megmaradjanak ragyógó fehéreknek gyakran kell mosnunk, mert idővel a kosz beletapad, ha több napig viseljük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése