2016. október 8., szombat

Megmutatom, hogyan a legkönnyebb rendszerezni a gyerek ruháit.

   Be kell valljam, fiatal koromban (L.O.L.) nagyon rendetlen voltam, főleg ami a ruháimat illeti, aztán megismerkedtem a férjemmel, aki rendmániás....és hát így lettem én is az....szóval neki köszönhetem igazából, hogy összekaptam magam, és már elég régóta mindig rend van minden szekrényben...Mostmár ez vagyok én, még nekem is nehéz elhinni, mennyit változhat az ember.:))
    Szóval már az sem kérdés, hogy a gyerek szekrényeibe is rend kell legyen.
Így úgy döntöttem, a legjobb megoldás számomra egy komód fiókokkal, mert szerintem fiókban könnyebb rendet tartani, jobban összefogja a dolgokat. Lehet van aki vitatkozik ezzel, és azt mondja, igen, de a fiókban egymásra vannak téve a ruhák, ha éppen a legalsó kell, akkor a felsőket összetúrja. De szerintem semmivel se mássabb mint egy szekrényben a polcon, ott is ha éppen sietsz , és kihúzod a legalsót, ugyanúgy vagy ledől a kupac vagy kihúzol egy másikat... A megoldás,
mindenki válassza azt ami neki jobban tetszik..:)
      Szóval nekem a komód szimpatikus volt, így tudtam kategorizálni egy kicsit a dolgokat.

  • A felső fiókba tettem a pelenkákat, a bodykat, pizsamákat, harisnyákat, zoknikat. Ezeket használjuk a leggyakrabban, legyenek kéznél, és a derekunkat is kíméljük..:)     


2 féle pelust használok, Pamperst éjjelre, és egy supermarketes olcsót nappalra
  • Mivel abban a korszakban járunk, hogy a gyerek már egyedül eszik, állandóan foltosak a ruhák, aztán úgy döntöttem, míg mielőtt az összes ruhát dobhattam volna ki, hogy külön válogatom őket. A szebbek, még foltmentesek csak kintre vehetők fel, a foltosak, csúnyácskábbak itthonra a házban. 
  • A második fiókba tettem a polókat, pullovereket, itt is a fenti elv szerint válogattam.
  •     


  • A harmadik fiókban vannak a nadrágok.


  • A negyedikben kis raktár: pelenkák, törlőkendők, fürdőruha, esőszett ilyesmi...
       A rendszerrel így nem is volt baj, míg nem egyszer csak jöttem haza munkából, a gyermek az apjával éppen ebédeltek. Mi volt a gyermeken? Egy vadiúj, fehér mintás body, amit azelőtti napokban vettem. Persze már menthetetlen volt. Akkor úgy döntöttem, segítenem kell apának vizuálisan is, mert csak az, hogy én neki elmondtam, hogy a balfelőli bodyk kintre, a jobbfelőliek bentre vannak, nem sokat használt. Ekkor címkéztem fel a komódot, és igazából nagyon szuper ötletnek tartom, így minden látható, könnyű eligazodni, és nincs többé pardon apának sem...:) Azonkívűl, ha valaki más ügyel a gyerkőcre, nagyszülők, baby sitter, mindenki tudja, hogy hogyan működnek a dolgok nálatok.
Neked van ilyen "egyedül hagytam a gyermeket apával" vicces sztorid?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése