2016. október 10., hétfő

Segítség egy stresszmentes napi rutin kialakításához

       

   Szerintem az élet minden területén kulcsfontosságú egy rutin kialakítása a siker érdekében. Ez lehet a háztartás, lehet az ápoltság, a mozgás, a munka stb. Ugyanúgy, ahogy az emberek a legalapvetőbb dolgokat rutinná alakították, mint pl. a reggeli arcmosás és fogmosás, ugyanúgy az egész életünkbe hozhatunk egy rutint, ami segíteni fog összeszedettebbé válni. A rutin unalmas? Szerintem nem, a rutin egy biztonságot ad, segít koncentrálni, beosztani az időnket, segít sikeressé válni.
        Egy háztartás megfelelő műkődtetéséhez erre van szükségünk. Szeretnéd te is, ha nálad is mindig rend, ragyogó tisztaság lenne, ha te lehetnél Bree a Született feleségekből? :) Van akinek ilyen álmai vannak, van akinek nem. Nem mindenki akar konyhatündér lenni, vagy egyesek szerint "rabszolga sorsba " taszított feleség, ezzel semmi probléma, mindenkinek mások a prioritások, de egy rutin kialakítása 100%-san mindenkinek segít stresszmentesebben élni.

      Amíg nem szántam rá magam, hogy mindennap ugyanazokat a dolgokat tegyem meg, ugyanabban a sorrendben, egy fix időbeosztással, állandóan káosz volt, nem csak a lakásban, de bennem is. Mert tudtam, hogy ezt meg kéne csináljam, azt, sok a dolog, de nem tudtam egyről a kettőre jutni, és nagyon frusztrált. Nehéz volt, máig az, tartani magam "a tervhez", de lassan belém ívódik, a részem lesz, és nem kell már sokat agyaljak, töprengjek, bámuljak ki a fejemből a nagy rumlira, hanem cakk-pakk csinálom, és haladok a munkával, és még mindig nem 100 %-os, de a lakásomban mostmár van egy állandó általános rend, tisztaság, úgy, hogy a napom nagyon kevés idejét teszi ki, tudok a gyerkőccel foglalkozni, és magammal..:)


      Először is el kell fogadnod, hogy szereted vagy nem szereted, de vannak dolgok amiket meg kell tenned a saját háztartásodban. Ez a legfontosabb lépés az úton, az elfogadás.( off: anyaként is, csak akkor tudtam magamból a sok indulatot, a türelmetlenséget kiírtani, mikor elfogadtam, hogy én most ebben a pillanatban ezt kell csinálnom, itt kell lennem, nem máshol, és ha most 2 órát altatnom kell a gyermeket, hát altatnom kell. És abban a pillanatban amikor elfogadtam a tényt, és azt, hogy hiába vagyok dühös, és inkább nézném a Tv-t vagy kellene valami fontosat csinálnom, úgyis MOST ITT kell lennem, ezt kell csinálnom, teljesen megbékéltem. Leírhatatlan érzés, és azóta a gyermek is egyre hamarabb alszik el. Most csak lefekszem mellé, és csak fekszem a sötétben, fogom a kezét, és altatom, és nincs bennem semmi düh, türelmetlenség. Elfogadtam, és ott vagyok a pillanatban.. / Max.tervezem a másnapi ebédet fejben :D / )
       Utána írnod kell egy listát vagy legalábbis jól átgondolnod, miket kell mindennap elvégezz, hogy a te kívánságod szerint nézzen ki az otthonod. Nagyobbak az elvárásaid, kisebbek, ezt magadnak kell eldöntsd.
       Át kell gondolnod, mit mikorra tudsz beosztani, mennyi időt tudsz rászánni.
       Legvégül meg csinálnod kell! Le kell győzd a lustaságod, a nemtőrődömséget, és lépned kell. Egyszerűen csinálni, csinálni, csinálni. Kell benne legyen dinamika, mert ha kiesel az áramlásból, annak a napnak már lőttek. Magamról tudom, valami eltereli a figyelmemet, és azon kapom magam, hogy a gép előtt ülök mióta, és feladtam a takarítást. Aztán meg csak ostorozom önmagam, hogy milyen lusta vagyok, net függő stb. Ezzel senki nem jár jól. Ezt le kell győzni, és meglátod olyan hamar kész leszel mindennel, utána még rengeteg időd lesz, hogy azt csinálj amihez kedved van. Nem beszélve arról, hogy nő az önbecsülésed, hogy milyen ügyes voltál ma is.
     

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése