2017. január 5., csütörtök

Kényeztesd magad úgy mint Kleopátra! Tejes-mézes fürdő csak Anyának!

   

    Annyit dolgozunk a családunkért, a háztartásban, évekig éjszakázunk, sose tudjuk kialudni magunk, vagy még az olyan egyszerű dolgokban is elveszítjük az intimszféránkat, mint egyedül elmenni wécére. Magunkat a legutolsó helyre taszítjuk, mert szeretünk gondoskodni a gyerekeinkről, a férjünkről, aztán ráeszmélünk, hogy ma se maradt egy percünk se önmagunkra.
    De én azért közben megmakacsolom magam, és azt mondom, elég volt, most én jövök! Fogjátok a kabátokat, és kifele a házból...:) De sajnos 10-ből 9-szer arra jönnek haza, hogy nagy takarításban vagyok, mert ha üres a ház, sokkal gyorsabban haladok, és hát igen feláldozom ezt az időt is a háztartásra. De legalább egyszer biztosan csak magammal törődök, vagy elindítom a Youtube-ot, és szökök egy órán át, ez ugyanolyan jól esik, mint máskor, mikor beteszek valami jó zenét vagy filmet, viszem magammal a fürdőszobába, és kis Spa órát tartok.  Fürödök, minden féle kencét magamra kenek, manikűrözök, sminkelek stb. Az ember megtanulja értékelni egy kiadós fűrdő erejét...:) És nem is kell wellness hotelbe menni érte.
      Kleopátra híres volt az önkényeztetésről, állítólag mindennap tejes-mézes vízben fürödött. Nem tudni még máig, hogy Kleopátra ténleg olyan szép volt-e mint ahogy a legendák tartják, de a bőre biztosan puha, selymes volt.
      A mézben rengeteg vitamin van, ásványi anyag, tápanyag található. Csökkenti a gyulladásokat, bőrproblémákat, ápol és tisztít egyben.
     A tejben is van vitamin, de van benne többek közt tejsav, tejzsír, előbbi fertőtlenít, utóbbi ápol.

Nekem két receptem van:

1. Tejes-mézes fürdő


  • Egy liter meleg tejben keverjünk el egy csésze mézet, és adjuk a fürdővízhez. Legalább 20 percet élvezzük, hogy a végén egy selymes, hidratált bőrt kapjunk.

2. Tejporos/Szódabikarbonátos/Illóolajas fürdő.

  • 2 csésze tejpor (nem a bébikaja :D)
  • 1 csésze szódabikarbonát (nagyon puha, selymes lesz tőle a bőröd)
  • 10 csepp illóolaj tetszés szerint. Ha ténleg egy Spa hotelben szeretnéd érezni magad, használj eukaliptusz olajat, mert ez az amit a leggyakrabban használnak.
  • A tejport és szódabikarbonátot keverd össze egy befőttes üvegben, majd cseppentsd bele az illóolajat. Zárd le, rázd jól össze, és hagyd egy napig, hogy az összetevők jól összeérjenek.
  • Egy fürdőhöz legalább a felét használd fel. Tedd a folyó forróvíz alá.
  • Dőlj hátra és élvezd!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése