2018. március 1., csütörtök

Tavaszvárás/ Megújul a lakás I.rész

    Újévi céljaim listáján elsők közt szerepelt a lakást kimeszelni. Lassan két éve költöztünk be ebbe a bérlakásba, és sajnos nem frissen kifestett lakást kaptunk, már akkor nagyon zavart, a falak tele voltak foltokkal, hát fogtam és ráraktam különböző dekorációs elemeket, elfedve azokat.  Aztán év végén jött az elhatározas, hogy én bizony nekifogok és kimeszelem a lakást...egyedül..mert a férjem bizony kijelentette, hogy neki ehhez nincs kedve, úgyhogy magamra vagyok maradva.
    Ha tudtam volna, hogy ez ilyen egyszerű, már rég neki fogtam volna...:) A falaim fehérek, jó állapotúak, hát elég könnyű dolgom van. Elmentem az üzletbe, vettem egy kicsi festőhengert lehúzóráccsal, egy kis ecsetet a sarkaknak, ragasztószalagot és 5 l festéket. Mindig akkor dolgoztam mikor a fiam aludt, mert még véletlenül se akartam megadni neki a lehetőséget, hogy nekiszökjön a festékes bödönnek...:D egy falat egy óra alatt kentem le, előkészületekkel, mindennel. Mire felkelt a lurkó, már semmi nyoma nem volt annak, hogy itt valaki meszelt volna...:) Egy szobára két napot szántam, nem siettem, csak akkor foglalkoztam vele, mikor időm és kedvem engedte...egy fal hétfőn, a következő pénteken..Már elengedtem a stresszelést, hogy minden időben és gyorsan legyen meg...."Csak nyugodtan!" az idei évem mottója... Hihetetlen elégedettséggel töltött el, ahogy húztam a falon a hengert, és máris patyolat fehér falat kaptam. Olyan jó a koszosból tisztát varázsolni, nem igaz?!


Egyszerűbb mint gondolnánk

       Mivel közeledik a tavasz, a nagytakarítás is már bekacsint...ezért ahogy meszelek, úgy takarítom is az adott helyiséget....szobáról szobára haladok, és ha minden jó lesz, lehet nyárra végzek is..:D :D végülis nem hajt a tatár...Amint végzek a takarítással, jöhet egy kis felújítás is, valami új, valami más, valami szép, hogy a lelkem is örüljön...Imádok a lakásommal törődni, szépítgetni, dekorálni..most a megspórolt pénzem is rászántam, és vettem a nappalimba két új szőnyeget, meg egy faliképet. Végül előkerültek a Húsvéti dekorációk is.
     Ha ránézek büszkeség tölt el, hiszen nekem ez a váram, a birodalmam. Te büszke vagy a lakásodra, a "birodalmadra"? :)
      Ha kiváncsi vagy, nézd meg a nappalimat, egyelőre vele végeztem..:)Már a konyhám is készül.

Ilyen volt előtte a nappalim:



Ilyen lett most:








   

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése