2017. április 2., vasárnap

Mutasd mi van a hűtődben! Hűtőszekrény lomtalanítása és rendszerezése





 


       Ahh a hűtőszekrény....ha beszélni tudna...
A konyha szíve-lelke, annyira magától értetődő, hogy van, hogy sokszor meg is feledkezünk róla. Na nem a nyitogtatásáról, hanem a karbantartásáról....:)

Hogyan fogjál neki?

1. Húzd ki a hűtőt/kapcsold ki, és szedjél ki belőle mindent.
2. Vedd elő a szemetest, mert biztosan kelleni fog.

3. Dobj ki minden lejárt, elromlott kis étel sarkakat, vagy egész üvegeket, ha kell, az elfonnyadt, penészes zöldségeket és így tovább.
4. Most állj meg egy percre. Vess egy pillantást az asztalra, a szemetesre. Mit látsz? Tele van a szemetesed kidobott élelemmel? Többnél több megkezdett üveg, amik már ott vannak mindjárt egy éve? Nézd meg jól, miket dobtál ki. Segít realizálni, hogy mit kell következőbe tenned, hogy ez ne forduljon elő többet. Ami a legjobb, segít sok sok pénzt spórolni.  Mindig megveszed a salátát, mert szeretnél kicsit egészségesebb dolgokat készíteni, de a saláta mindig a kukában végzi? Ne vegyél több salátát. Van ezer másféle zöldség tele vitaminnal, amit jobban megennétek. Elfonnyadt levesbe való zöldségek? Mikor megveszed őket, rögtön aprítsd fel, és tedd be őket fagyasztóba. Penészes sajtok, összeasszódott szalámi, lejárt joghurtok? Azt jelenti, a családnak éppen elege van ezekből az élelmiszerekből, nem kell erőltetni, más dolgokat kell vásárolni. Vagy nem, közben vajas kenyéren is lehet élni, kicsi zöldséggel, nyammmi..és még a zöldségek is elfogynak. :)
5. Az én legnagyobb problémám jelenleg, a sok megkezdett borkán, üveg. Erős Pista, Édes Anna, Haragos Pista, ilyen olivabogyó, olyan kapribogyó, Ikeás szardella vagy kutyafüle...na ezeket mind a férjem vásárolja össze, mert szeret új dolgokat kipróbálni, amik persze legtöbbször a szemetesben végzik. Már szóltam neki, hogy ezzel most állunk le és nem később. Nem hogy drágák, de még egy csomó helyet is elfoglalnak a hűtőben.
6. Pucold ki a hűtőt, kivűl-belűl.
7. Ha megvagy, jöhet a visszarakás. Hogy minek hol a helye a hűtőben, alább megtalálod róla a bejegyzést.
8.  Én nem olyan régóta kezdtem el, hogy a felvágottakat és sajtokat frissen tartó műanyag dobozkákba teszem bele, de ég és föld a különbség. Sokkal tovább elállnak, és frissek maradnak. Egyszerűen kiveszem őket a csomagolásból, ha már megkezdtük, és átteszem dobozba
9. Na ezzel meg is vagyunk. Lehet menni bevásárolni..:)

Hogyan használd helyesen a hűtőszekrényt?
A zöldségek és gyümölcsök helyes tárolása 1.rész
A zöldségek és gyümölcsök helyes tárolása 2.rész
Inspirációk a Pinterestről

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése